Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: bejelentette új klubja a ligarekord-igazolást – HIVATALOS

Noha előző klubja már tavaly decemberben bejelentette az eladását, a vásárló fél csak a mai napon erősítette meg az új szerzemény érkezését…

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Atlanta United együttese bejelentette, hogy megvásárolta az argentin Vélez Sarsfield csapatának rendkívül tehetséges labdarúgója, Thiago Almada játékjogát. Az amerikai csapat ugyan nem számolt be az átigazolási díjról, az egybehangzó információk szerint a nagy ígéret ligarekordot jelentő 16 millió dollár ellenében váltott klubot.

A 20 éves tehetség fiatal kora ellenére már évek óta klubja meghatározó játékosa. Almada a Vélez színeiben minden sorozatot figyelembe véve 100 mérkőzés alatt 24 találatot és 11 előkészítést regisztrált profi pályafutása során. Az elmúlt kiírásban 20 pályára lépés alatt négy-négy gól és gólpassz volt a mérlege. A fiatal játékos évek óta tagja az argentin korosztályos válogatottaknak.

A hatalmas tehetséges számon tartott irányítót az argentin sajtó nemes egyszerűséggel csak “új Messiként” aposztrofálja, a korábbi híresztelések szerint a Manchester City és az Inter is figyelte őt.