Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa del Rey: Madridban tudott nyerni a Betis – VIDEÓVAL

Aligha várta azt bárki is, hogy a spanyol kupa eldöntőjének egyetlen fővárosi alakulata a Rayo Vallecano legyen. A LaLiga újonca ráadásul azt a Real Betis-t fogadta, amelyet két éve már kiejtett egyszer a sorozatból.

MADRID, SPAIN – FEBRUARY 09: William Carvalho (14) of Real Betis celebrates with his teammates after scoring a goal during the Copa del Rey semi-final first leg soccer match between Rayo Vallecano and Real Betis at Vallecas Stadium in Madrid, Spain on February 09, 2022. (Photo by Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images)

A Rayo remekül szerepel a mostani idényben a spanyol bajnokságban. Sőt, mint az kiderült, a Király-kupában is megállják a helyüket Andoni Iraola tanítványai. A fiatal baszk edző tanítványai azt a Betist fogadták, mely sokkal jobb játékos anyaggal érkezett Madridba. Igaz, Manuel Pellegrini kipróbált focistákból álló keretét olyan sérültek névsora is sújtotta, akik akár a továbbjutás kérdését is eldönthették volna. Hiányzott a sevillaiaknál: Claudio Bravo, Sergio Canales és Joaquín is.

A találkozót végül a Betis nyerte egy igencsak támadó felfogásúra sikerült meccsen. A csapatok becsülettel estek egymásnak. A Rayo már az ötödik percben megszerezte a vezetést, ám végül a sevillai zöld-fehérek nyertek. A Betis győztes gólját a jobb sorsra és klubra érdemes William Carvalho szerezte.

A Betis tehát előnyből várja a párharc visszavágóját, melyre saját pályáján kerül sor március 3-án.

Rayo Vallecano – Real Betis 1-2 (1-1)
Gólszerző: García (5.), ill. Iglesias (26.), Carvalho (68.)

A meccs összefoglalója:

A Copa del Rey másik elődöntőjében:
Csütörtök: Athletic Bilbao – Valencia 21:00 (tv: 21:30)