Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: egyre biztosabb Haaland érkezése

Miközben a Real Madrid és a Manchester City sem tett le Erling Braut Haaland megszerzéséről, addig az FC Barcelona érdekvédelmi körébe tartozó Sport már arról ír, hogy lassan összeáll egy olyan képlet, melynek végén egyértelműen csak a norvég támadó érkezése állhat.

(Photo by Alexander Scheuber/Getty Images)

A katalán sportsajtó egyébként is szereti azt mutatni, hogy ők állnak a legjobb helyzetben Haaland megszerzését illetően, de valóban úgy tűnik, hogy eséllyel pályázhatnak a Borussia Dortmund csatárának kegyeire.

A Barca egyik legfontosabb vezére, Mateu Alemany állítólag továbbra is azt vallja, hogy csak azt a játékost próbálják megszerezni, akiről a vezetőedző is azt mondja, hogy szükség van a csapat érdekében. A Sport szerint Xavi már beszámolt arról a vezetőségnek, hogy az elképzeléseiben vezérszerep juthatna Haalandnak.

Mindeközben az anyagiak az elmúlt időszakban komoly akadályt jelentettek a barcelonai átigazolásoknak, ám a küszöbön álló új szponzor (Spotify), illetve a szépen lefaragott bérek újra sztárok érkezését jelenthetik. A pénzügyekkel kapcsolatos hír az is, hogy a norvég gólgép ügynöke, Mino Raiola már fontos dolgokról számolt be a Camp Nou vezetőségének. A dörzsölt szakember szerint védence egyébként sem anyagilag, hanem szakmailag akar előrelépni a dortmundi évek után. Sőt, Raiola azt is elárulta, hogy Haaland legkésőbb április elejéig el fogja dönteni, hogy a következő idényre hová igazol.

Haaland a mostani idényben húsz tétmeccsen huszonháromszor volt eredmények a Dortmundban, sőt még hat gólpasszra is jó volt. Jelenleg izomsérülés hátráltatja.