Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Aubameyang már kezdhet a városi derbin!

Bár még csak csütörtök van, de a sajtó máris azt találgatja, hogy mikor debütálhat a kezdőcsapat tagjaként Pierre Emerick-Aubameyang, az FC Barcelona idén téli nagy transzferpiaci fogása.

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

A 32 éves Aubameyangról lemondott az Arsenal, és a londoniak tulajdonképpen ingyen engedték át a Barcelona számára. A gaboni csatár a múlt hétvégén pedig egyből be is mutatkozhatott a katalánoknál. Auba fél órát kapott az Atlético Madrid elleni győztes rangadón.

A Sport című napilap persze már azt találgatja, hogy a folytatásban miként számolhat Xavi az új csatárral. Sőt, a lap egyébként is a télen megszerzett három új támadóval képzeli el a jövőt. Esélylatolgatásuk szerint a vasárnapi, Espanyol elleni derbin Aubameyang lehet a középső, befejező csatár, míg Adama Traoré a baloldalról, kissé visszavontabban, míg Ferran Torres a jobbszélről támadhatná a városi rivális kapuját. Persze A Sport nem veszi biztosra a hosszú heteket kihagyó Aubameyang kezdetését. Meglátásuk szerint további padoztatása esetén Xavi Gavit dobná be a jobbszélre, és Torres lenne az ék.

Ahogy arról beszámoltunk, a nemrég visszatért Dani Alves egy ideig nem fog tudni becsatlakozni a Barca támadásaiba.