Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: idegenben gyűrte le a Fiorentina az Atalantát – videóval

Az olasz labdarúgókupa (Coppa Italia) negyeddöntői folytatódtak tovább ezen a héten, a csütörtöki játéknapon kora este az Atalanta fogadta a Fiorentinát.

(Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)

A mérkőzés a vendégek számára kezdődött sokkal jobban, ugyanis már a 9. percben vezetéshez jutottak, Marten de Roon szabálytalankodott Nicolas Gonzalezzel szemben a tizenhatoson belül, így Fabbri játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Krzysztof Piatek értékesített (0-1). A gólt követően teljesen kiegyenlített volt a játék, a Fiorentina valamivel többet próbálkozott, azonban a hazaiaknak sikerült az egyenlítés egy nem akármilyen góllal, a 30. percben Davide Zappacosta rúgott védhetetlen gólt a jobb felsőbe (1-1). A szünet kis híján újabb gólt szereztek a Kék-feketék, de Boga kiváló perdítése csak a kapufát találta el, ennek következtében 1-1-es döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején is született egy gól, ám ezúttal a hazaiak szerezték, Jeremy Boga egy egyéni akció végén egy kis szerencsével átjutva a védelmen ziccerben nem hibázott, higgadtan Terracciano kapus mellett a kapuba belsőzi az Atalanta vezető találatát (2-1). Ezt követően kicsit lagymatag volt a játék, de újabb tizenegyeshez jut a Fiorentina, ezúttal Koopmeiners követett el szabálytalanságot, a büntetőhöz ismét Piatek állt oda, amelyet Musso megfogott, de az argentin kapus pechére pont a lengyel csatár elé pattant a labda, aki az üresen tátongó kapuba belsőzte a labdát (2-2). A 80. percben viszont emberelőnybe kerültek a hazaiak, miután Martinez Quarta megkapta második sárga lapját és a kiállítás sorsára jut. Az emberhátrány ellenére a hátralévő időben a vendégek nem alárendelt szerepben játszottak, sőt, a rendes játékidő ráadásában egy felívelt szabadrúgás kipattant, amelyet a csereként beálló Milenkovic gyönyörűen kapásból a kapuba vág, amellyel továbbrúgta csapatát a legjobb négybe (2-3).

Atalanta – Fiorentina 2-3 (1-1)
Játékvezető: M. Fabbri, Helyszín: Gewiss stadion (Bergamo)
Gólszerzők: D. Zappacosta (30.), J. Boga (56.) ill. K. Piatek (9. – büntetőből, 71.), Milenkovic (90+3.)
Kiállítva: M. Quarta (80.)

A negyeddöntő párosításai
Inter – AS Roma 2-0
AC Milan – Lazio 4-0
Atalanta – Fiorentina 2-3
21:00 Sassuolo – Juventus (Tv: Sport 2)