Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Jota duplájával győzte le a Liverpool a Leicestert – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 24. fordulójában a Liverpool a Leicestert fogadta. A “Rókák” gyenge játékot mutattak, így Klopp gárdája simán nyert Jota duplájával. Az Arsenal a Wolves otthonába látogatott, és bár a “Farkasok” egész jól helyt álltak a mérkőzésen, végül a londoniak győztek egyetlen találattal. 

(Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

Liverpool – Leicester:

Sokkal jobban játszott már az első félidőben a Liverpool, az első nagy helyzet viszont a Leicester nevéhez fűződött, amikor a 8. percben Maddison lövését kellett védenie bravúrral Alissonnak. A 19. percben Alexander-Arnold célozta meg a kapu közepét, de Schmeichel látványos mozdulattal védeni tudta a lövést. A vezetést végül a 34. percben szerezte meg a Pool, amikor Diogo Jota vágott a hálóba egy kipattanót a kiszolgáltatott kapus mellett. A hosszabbításban még Firminónak volt egy helyzete, de Schmeichel itt is védett.

A második félidő is egy Liverpool-ziccerrel kezdődött, most Jota szólója és lövése után kellett védenie a vendégek kapusának. Sokáig eseménytelenül telt a mérkőzés, majd Szalah többször is veszélyeztetett: először a jobb alsó sarokba tartó lövését kellett kiütni, majd a 79. percben a felső lécet is telibe találta. A 82. percben a Pool új igazolása, Luis Diaz is megmutatta magát, amikor a kapu közepébe tartó lapos lövését fogta Schmeichel. A 87. percben végül mégis növelni tudták az előnyüket a hazaiak, amikor Matip passza után Diogo Jota lőtt a kapu bal alsó sarkába. Erre már tényleg nem tudott válaszolni a Leicester, és ezzel az eredménnyel zárult a mérkőzés.

Liverpool – Leicester 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Jota (34. 87.) ill. –
Sárga lap: Firmino (50.) ill. –
Kiállítás:ill. –

Wolves – Arsenal:

Valamivel jobban játszott az Arsenal már az első félidőben. A 22. percben Ben White küldött egy szép lövést a kapu felé, de végül mellé lőtt. A 25. percben viszont egy szöglet után összejött a vezetés az Ágyúsoknak: Lacazette passzolta oda a labdát az érkező Gabriel elé, aki laposan lőtt a kapu bal közepébe. A 37. percben a Wolvesnak is volt egy helyzete, ekkor Jimenez próbált a hálóba fejelni, de a kapus résen volt, a 42. percben pedig Semedo lövése szállt el a kapu mellett. A 43. percben még Lacazette lövését kellett bravúrral védeni Jose Sának, és egy pontatlan Neves próbálkozáson kívül a 47. percben már nem történt semmi a félidőben.

A második játékrészben elején még a Wolves volt veszélyesebb, kétszer is: először Podence lövése pattant le az egyik védőről, majd a portugál közeli fejese ment magasan kapu fölé. A 69. percben emberhátrányba került az Arsenal, amikor Martinelli egy perc alatt kisárgázta magát. A 71. percben Jimenez talált be a hálóba, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A 72. percben nagy lehetőség volt Lacazette előtt, aki szépen fordult le emberéről, ám lövése a jobb kapufa mellett suhant el. A Wolves még a végén próbálkozott, de nem jött össze az egyenlítés.

Wolves – Arsenal 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Gabriel (25.)
Sárga lap: Saiss (36.), Neves (60.) ill. Partey (33.), Xhaka (45+1.), Gabriel (61.), Martinelli (69.)
Kiállítás:ill. Martinelli (69.)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: