Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb csapat ajtaja zárult be Diego Costa előtt – sajtóhír

Egybehangzó olasz sajtóbeszámolók szerint az olasz bajnokságban (Serie A) az élcsapatok közé tartozó Atalanta gárdája nem igazolja le a csapat nélküli veterán támadót…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A Calciomercato információi szerint a korábbi találgatásokkal ellentétben az Atalanta csapata mégsem tervezik leigazolni a szabadúszó Diego Costát, mivel nem biztosak a brazil származású támadó fizikai állapotában. Mint ismeretes, a bergamóiak Duván Zapata kiesése miatt vették fontolóra a fenegyerek szerződtetését.

A 33 esztendős támadó igazi fénykorát az Atlético Madridnál töltött második időszakában (2010-2014), valamint a Chelsea soraiban (2014-2017) töltötte. 2018-ban újra visszatért a “matracosokhoz”, de már csak részfeladatok jutottak neki, árnyéka volt korábbi önmagának. Costa az utolsó európai szezonjában mindössze hét meccsen szerepelt, részben sérülései miatt is. A brazil származású csatár 2007 óta több ízben szerepelt az Atlético alkalmazásában, mindent egybevetve 216 tétmeccs alatt 91 gólt szerzett, ebből 36-ot a 2013-2014-es évad során.

A veterán erőcsatár így aztán tavaly augusztusban visszatért szülőhazájába, ahol a hasonló felépítésű Hulkkal alkottak félelmetes csatársort az Atlético Mineiro színeiben, azonban legszebb napjait így sem tudta idézni. A brazil bajnokságot (Campeonato Brasileiro) és a brazil kupát megnyerő együttesben Costa 19 mérkőzésen öt gólt szerzett.

Costát az elmúlt hetekben többek közt az olasz bajnokságban kiesőjelölt Salernitana és a török élcsapat Fenerbahce is le akarta igazolni, de végül mindketten elálltak az ötlettől.