Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: vereséggel kezdte az idényt a River Plate – videóval

Ezekben a napokban tartják az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) 2022-es első kiírásának nyitófordulóját, s vasárnapra virradóra a tavalyi második kiírást megnyerő River Plate is megkezdte szereplését…

(Photo by Luciano Bisbal/Getty Images)

Óriási meglepetésre az Unión Santa Fé csapata egy második félidei tizenegyesgóllal 1-0-ra legyőzte a tavalyi bajnok River Plate együttesét a Copa de la Liga Profesional B csoportjának nyitófordulójában. Noha a “milliomosok” a kezdetektől fogva domináltak és igyekeztek több lehetőséget kidolgozni, a házigazda ellentámadásai rendszerint veszélyesek voltak és több ordító lehetőségük is adódott a vezetés megszerzésére. A gól nélküli első játékrészt követően Armani kapus kaszálta el a kilépő Nardonit, a hazaiak javára megítélt büntetőt pedig Mauro Luna Diale helyezte hideg vérrel a hálóba. A görcsösen próbálkozó River egyenlítésért vezetett próbálkozásai nem jártak sikerrel, Marcelo Gallardo csapata így komoly hideg zuhannyal kezdte az új kiírást.

Unión Santa Fé – River Plate 1-0 (0-0)
Gólszerző: Luna Diale (58.  – büntetőből), ill.

 

 

Az argentin bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!