Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Luuk de Jong mentette meg a Barcát! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 24. fordulójában a csereként beszálló Luuk de Jong utolsó pillanatokban szerzett góljának köszönhetően pontosztozkodás született a barcelonai derbin.

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Remek iramú, parázs meccset játszottak a felek, amelynek megadta az alaphangját Pedri gólja 74. másodperc elteltével! (0-1)

A korai vezetés elég magabiztossá tette a Barcát, amely irányította is a találkozó ezen szakaszát, sokat birtokolva stílusához hűen a labdát. A heylzetei is megvoltak a katalánoknak, első sorban az ezúttal is igen aktív Adama Traore főszereplésével, ám miután ezekből nem született gól, Sergi Darder remek lövéssel egyenlíteni tudott még a szünet előtt! (1-1)

A folytatásban egyre érezhetőbb volt a feszültség a pályán. Talán ez is dolgozhatott a sérülés miatt a szünetben lecserélt Ronald Araujo helyére beszálló Eric Garciában, aki nemes egyszerűséggel ‘elnézett’ egy hosszú Darder-indítást a 64. percben: a labda így egyenesen Raúl de Tomás lábára szállhatott, aki kíméletlenül kihasználta az előtte adódó lehetőséget. (2-1)

A gól után a Barca mindent megpróbált, Xavi is sorra küldte be támadóit, például azt a Luuk de Jongot, aki ezúttal is megmentette csapatát az utolsó pillanatokban: a holland csatár Adama Traore beadásából, a hosszabbítás utolsó perceiben fejjel egyenlíteni tudott, megmentve egy pontot csapatának! (2-2)

Hamisíthatatlan derbit játszottak a felek, ahol, ahogyan mondani szokás, ‘volt minden’: Barca mezőnyfölény; egy nagyot küzdő Espanyol; meg nem adott gól; parázs belemenések; kettős kiállítás!

Espanyol – FC Barcelona 2-2 (1-1)
RCDE stadion, Vezette: A. Hernandez
Gólszerzők: Pedri (2.) L. de Jong (90+6.) illetve Darder (40.), R. de Tomas (64.)
Sárga lap: Bare (23.), Vilhena (60.), Puado (76.), Melamed (90+2.) illetve Piqué (74.), E. Garcia (78.), Nico G. (83.)
Kiállítva: Melamed (92.) illetve Piqué (92.)

Espanyol: D. Lopez – Vidal (Calero (89.), S. Gomez, Cabrera, Pedrosa – Vilhena (Melamed (61.), Darder, Bare (Morlanes, 61.), Herrera, Puado – R. de Tomás. Vezetőedző: Vicente Moreno

Barca: ter Stegen – Alba, Piqué, Araujo (E. Garcia, 46.), Dest – F. de Jong (Aubameyang, 62.), Busquets, Pedri (L. de Jong, 89.) – Traore, F. Torrees, Gavi (Nico G., 72.). Vezetőedző: Xavi

 

Ez történt korábban a 20. fordulóban:

Péntek:
Sevilla – Elche 2-0

Szombat:
Cádiz – Celta Vigo 0-0
Rayo Vallecano – Osasuna 0-3
Atlético Madrid – Getafe 4-3

Vasárnap:
Alavés – Valencia 2-1
Levante – Betis 2-4
Real Sociedad – Granada 2-0

A fordulóból még hátra van:

Hétfő:
21:00 Mallorca – Athletic Club (Tv: Spíler 2)