Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

12 éves eltiltás után tért vissza az olasz támadó

Tizenkét év kihagyást követően az elmúlt hétvégén egy alacsonyabb osztályú csapat színeiben térhetett vissza a pályára az egykori Serie A-s támadó…

(Photo by Newpress/Getty Images)

Az elmúlt hétvégén a toszkánai regionális bajnokságban szereplő Signa csapatának színeiben visszatérhetett a pályára a kokainfogyasztás miatt annak idején 12 éves (!) eltiltást kapó Francesco Flachi. Az egykori korosztályos válogatott támadó hónapok óta a visszatérésre készült, az ötödosztályban szereplő csapattal gyakorolt.

A most 46 éves támadó fénykorában a Fiorentina (1993-1999) és a Sampdoria (1999-2007) színeiben a Serie A-ban is szerepelt. A “violákkal” 1996-ban Coppa Italiát nyert, míg a genovai együttes alkalmazásában összességében 280 mérkőzés alatt 110 gólt szerzett. A Blucerchiati 2003-as másodosztályú feljutásának évében kilenc találatot jegyzett, míg legjobb szezonjában 17 bajnoki gólt postázott, de minden sorozatot beleszámítva még 20 gólos idénye is volt.

Flachi kölcsönben megfordult a Bari együttesében, később az Empoli és a Brescia labdarúgója volt. 2010-ben elkövetett vétsége idején éppen a legutóbbi csapatot erősítette a másodosztályban.