Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: nem csak a pályán volt feszültség a barcelonai derbin! – videóval

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk összefoglalónkban, nem volt feszültségmentes a két kiállítást is hozó barcelonai derbi. A visszajátszásokból például kiderült az is, hogy a Barca középhátvédje, Ronald Araujó is tett azért, hogy a feszültség csak fokozódjon. 

(Photo by Quality Sport Images/Getty Images)

Az uruguayi középhátvédet persze nem kell félteni, ha keménykedésről van szó, apró szépséghiba, hogy Araujo már lecserélt játékosként, rontott neki a pályáról leküldött Nico Melamednek; majd hiába próbálták őt visszafogni a kispadról többen is, heves szócsatába kezdett az Espanyol kispaddal. Araujó nem túl szimpatikusan a kettes számot mutogatta a ‘túloldalra’ utalva arra, hogy a nyártól a másodosztályba látná szívesen a városi riválist. Az alábbi felvételen látható, hogy a hátvéd igencsak felpaprikázta a lelátó kispad mögött részét.

A Barca trénerét, Xavit ott helyben még annyira nem mozgatták a mögötte történtek, a lefújást követően azonban már elnézést kért játékosa viselkedéséért.

“Nem láttam az esetet. Még ha nehéz is olykor az érzelmeinket kezelni, nem engedhetjük, hogy ennyire elragadtassanak bennünket! Tisztelnünk kell az ellenfelet, a játékvezetőt, a rivális szurkolókat!” – így Xavi.

Íme az ominózus felvétel: