Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A DAC-nál folytatja a magyar támadó – HIVATALOS

Az érintett csapatok a hétfői közép-európai piaczárás napján megerősítették, hogy a Budapest Honvéd magyar támadója az FC DAC 1904 együtteséhez került…

 

A szlovák bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő felvidéki DAC 1904 együttese megerősítette, hogy az évad hátralévő részére vételi opcióval kölcsönvette a Budapest Honvéd csapatától Balogh Norbert játékjogát.

“Az elmúlt évek során külföldön és otthon is sokat hallottam a DAC-ról és boldog vagyok, hogy a klub részesévé válhattam. Már alig várom a pillanatot, amikor pályára léphetek sárga-kékben, és remélhetőleg sok szép közös momentumot élhetünk át a szurkolóinkkal. Kalmár Zsolt és Hahn János sok szépet mesélt a klubról, a csapatról és főleg a szurkolókról. Nagyon boldog vagyok és bízom benne, hogy főleg gólokkal és gólpasszokkal segíthetem az új csapatom” – jegyezte meg az új szerzemény.

Mint ismeretes, a 25 éves 2016 januárjában 2.2 millió euróért cserébe hatalmas reményekkel a Palermóhoz szerződött a Debrecen csapatától. Balogh a Rosanero színeiben a Serie A-ban is szerepelhetett, ám második évében az együttes kiesett az élvonalból. A másodosztályban már kevésszer léphetett pályára, később pedig kölcsönadták a ciprusi APOEL Nicosiához, amelyben 12 találkozón kétszer volt eredményes. 2019-ben szerződést bontott a csődközelbe került és visszasorolt szicíliai gárdával, majd megfordult az angol másodosztályú Hull City alkalmazásában, az elmúlt másfél évet pedig Kispesten töltötte.

Balogh a Honvéd színeiben összesen 40 bajnokin lépett pályára, 10-szer volt eredményes.