Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Máris kinevezte új edzőjét a Fehérvár – HIVATALOS

Szabics Imre menesztése után a magyar bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő MOL Fehérvár gárdája a szerdai napon kijelölte új vezetőedzőjét…

 

A MOL Fehérvár együttese bejelentette, hogy az idény hátralévő részére Michael Borist nevezte ki új vezetőedzőjének, és a klub opciós joggal rendelkezik majd a szakemberrel való megállapodás meghosszabbítására.

A 46 éves német tréner számtalan kisebb német csapat irányítását követően 2016-ban tűnt fel először hazánkban, ahol előbb az U19-es, majd az U21-es korosztályos válogatott szövetségi edzője volt. Boris ezt követően az élvonalban is munkát vállalt, 2019 és 2021 között két éven át az MTK Budapest csapatát irányította, míg legutóbb a dán SönderjyskE edzője volt, amely 17 mérkőzés után köszönte meg a munkáját.

“Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klub vezetőedzője lehetek. Sokat egyeztettünk a klubvezetéssel a megegyezés előtt, de nem volt nehéz döntés, hiszen a Vidiről mint egy, az elmúlt években hazai és nemzetközi színtéren is sikeres klubról beszélünk. Az elmúlt időszakban is követtem a magyar bajnokságot, az Újpestnek is láttam az előző mérkőzéseit, most a legfontosabb az, hogy a vasárnapi mérkőzésig megteremtsük az egységet és megtaláljuk a kulcsot az Újpest legyőzéséhez. A csapatban remek kvalitásokkal rendelkező játékosok vannak, ezt kell a pályán megmutatnunk, de biztos vagyok benne, hogy ez a keret képes sikereket elérni”

– fogalmazott első edzését követően az új tréner.

“Michael Borist régóta ismerjük, hiszen dolgozott a magyar utánpótlás-válogatottaknál, majd az MTK-val másodosztályú bajnoki címet nyert, az NB I-ben pedig intenzív, dinamikus futballt játszva és hetedik helyet elérve jó hírnevet szerzett magának Magyarországon. Úgy gondolom, most olyan edzőre van szükségünk, aki ismeri a mezőnyt és a csapatokat, így gyorsan tud reagálni, ezt látjuk Michaelben. Azt várjuk tőle, hogy állítsa újra győztes pályára a csapatot!” – tette hozzá a fehérváriak sportigazgatója, Sallói István.

Boris segítője asszisztens edzőként Preisinger Sándor lesz a MOL Fehérvár csapatánál.