Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új csapatba került Szalai Ádám – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a szerdai napon hivatalosan is bejelentésre került a magyar válogatott csapatkapitányának rebesgetett klubváltása…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A svájci bajnokságban szereplő Basel csapata a szerda délutáni órákban erősítette meg, hogy 2023 nyaráig, másfél évre szóló megállapodást kötött a német élvonalbeli Mainz együttesétől érkező rutinos magyar válogatott támadóval, Szalai Ádámmal.

A 34 éves csatár először 2010 és 2013 között volt a Mainz játékosa, majd 2019-ben tért vissza a klubhoz, miután a két időszak közt a Schalke 04, a Hoffenheim és a Hannover 96 csapataiban szerepelt. Német klubja színeiben összesen 135 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 28 gólt szerzett. Szalai utánpótláskorában a Kispest Honvéd és az Újpest csapataiban pallérozódott, illetve fiatalon megfordult a Real Madrid Castilla együttesében. Ezen kívül viszont a teljes karrierje során csak Németországban futballozott eddig.

A Basel jelenleg a harmadik helyen áll a svájci bajnokságban, ahová a közelmúltban éppen egy másik magyar válogatott játékos, Varga Kevin is leszerződött, aki a rivális Young Boys kötelékébe került török klubjától kölcsönben.