Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: hatgólos mérkőzésen szenvedett vereséget hazai pályán a Borussia Dortmund – videóval

A héten megkezdődött a Bajnokok Ligája mellett az Európa-liga egyenes kieséses szakasza is, a kora esti mérkőzéseken pedig szép számmal potyogtak a gólok.

(Photo by Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images)

Európa-liga, legjobb 16 közé jutás

Az első játékrészben a skótok jobban játszottak, mint a németek, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az utolsó negyedórában két gólt is sikerült berámolniuk a vendégeknek. Előbb James Tavernier értékesítette a Zagadou kezezése miatt megítélt büntetőt a 38. percben, majd három minutummal később Alfredo Morelos is betalált, így 2-0-ás Rangers vezetéssel mehettek szünetre a csapatok.

A második félidőben ott folytatta a Rangers ahol abbahagyta, a 49. percben Ryan Kent passzából John Lundstram megrúgta csapata harmadik gólját. Mindössze két perccel később Jude Bellingham szépíteni tudott az eredményen, így visszajött a meccsbe és a párharcba is a BVB. Viszont nem sokáig örülhettek a németek, mert Zagadou öngóljának köszönhetően ismét három gól volt a vendégek előnye. A találkozó hátralévő részében a Dortmund erőlködött és végül sikerült is szépíteni Raphael Guerreiro révén az eredményen, amivel ismét visszajött a párharcba a német együttes. A találkozó hajrájában pedig már újabb gól nem esett, így meglepetésre a Rangers 4-2-es győzelmet aratott a Signal Iduna Parkban.

Borussia Dortmund – Rangers 2-4 (0-2)
Játékvezető: C. Turpin (francia), Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund)
Gólszerzők: J. Bellingham (51.), R. Guerreiro (82.) ill. J. Tavernier (38. – büntetőből), A. Morelos (41.), J. Lundstram (49.), Zagadou (54. – öngól)

A mérkőzés videós összefoglalója


A Zenit és a Betis találkozójának első félideje remek iramú és nagyon izgalmas volt az elejétől a végéig. A spanyolok a 18. percben már két góllal is vezettek Guido Rodriguez és Willian José találataival, azonban az oroszok mindössze 10 perc alatt egalizálták a mérkőzést, előbb Dzyuba szépített, majd Malcom tudott egyenlíteni. Az első játékrész azonban így is a Betis számára végződött szebben, ugyanis a 41. percben a rutinos Guaradado ismét előnyhöz juttatta a Zöld-fehéreket.

A második játékrész már kevésbé sikerült eseménydúsra, egyetlen kaput eltaláló lövés sem volt, így már az első 45 percben kialakult a 3-2-es Real Betis siker a Zenit otthonában.

Zenit – Betis 2-3 (2-3)
Játékvezető: B. Bastien (francia), Helyszín: Gazprom Aréna (Szentpétervár)
Gólszerzők: A. Dzyuba (25.), Malcom (28.) ill. G. Rodriguez (8.), Willian José (18.), Guardado (41.)

A mérkőzés videós összefoglalója


A Sheriff Tiraspol és a Braga volt ma a fekete ló, az ő találkozójuk nem hozott komolyabb izgalmakat, sőt, komolyabb lehetőség is csak alig-alig adódott. A mérkőzés 43. percében vezetést szereztek a hazaiak Sebastien Thill büntetőjével, majd ezt a második játékrészben, a 83. percben megduplázták Traoré találatával, így meglepetésre kétgólos előnnyel mehetek a moldáviaiak a portugálok otthonába.

Sheriff Tiraspol – Braga 2-0 (1-0)
Játékvezető: D. Makkiele (holland), Helyszín: Sheriff Stadion (Tiraspol)
Gólszerzők: S. Thill (43. – büntetőből), A. Traoré (83.)