Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elhunyt a Ferencváros legendája

A Ferencváros a csütörtöki napon ismertette, hogy 88 éves korában elhunyt az egyesület egykori kiváló, legendás sikereket elért labdarúgója, sportvezetője, az FTC örökös bajnoka…

 

A Ferencváros hivatalos oldalának tájékoztatása értelmében 88 esztendős korában elhunyt a zöld-fehérek legendás alakja, Fenyvesi Máté, aki annak idején  a Vásárvárosok Kupájának 1965-ös döntőjében, Torinóban fejesgóljával eldöntötte az 1-0-ra megnyert finálét a Juventus ellen.

Fenyvesi Máté Jánoshalmán született 1933. szeptember 19-én, s a Kecskeméti Kinizsin keresztül vezetett az útja a Fradiba, igaz a Honvéd is csábította. 1953-ban debütált az FTC-ben, amelyet akkor még Budapesti Kinizsinek neveztek, és egészen pályafutása 1969-es befejezéséig a klub kötelékében állt.

“A kezdetektől fogva mindig úgy léptem pályára, hogy a maximumot kell nyújtanom. Egy kicsit sem szabad lazsálni, mert akkor legközelebb még többet enged meg magának az ember. Tulajdonképpen ez volt az ars poétikám. Rengeteget edzettem Gyetvai Laci bácsival, a Fradi korábbi klasszisával. Máig hálás vagyok, hogy annyit dolgozott velem. Indított kívül, belül, elfutottam, beadtam neki, aztán kezdtük elölről, százszor, ezerszer. Érdemes volt, hiszen a pontos beadásokat nagy hatékonysággal tudták értékesíteni belül a jól fejelő csatárok: Mátrai, Orosz, Mészáros, Kertész, Vilezsál. Igyekeztem úgy fölemelni a labdát, hogy a csatárok jól rá tudjanak bólintani, úgy ugyanis nagyobb erőt lehet beleadni a mozdulatba” – fogalmazott korábban.

A magyar válogatottban 1954 és 1966 között 76 alkalommal lépett pályára, ezeken 8-szor volt eredményes, továbbá tagja volt az 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmet nyerő csapatnak.

Fenyvesi Mátét a Ferencvárosi Torna Club és az MLSZ saját halottjának tekinti.

Nyugodjon békében!