Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egykori játékosai látogatták meg a betegeskedő edzőlegendát

A minap az 1986-os világbajnok argentin válogatott néhány tagja kereste fel a csapat betegeskedő szövetségi kapitányát, aki mostanság családja körében hosszú idő után újra nyilvánosság előtt mutatkozott…

(Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)

A minap egykori világbajnok játékosai, Ricardo Giusti, Sergio “Checho” Batista, Oscar Ruggeri és Jorge Burruchaga látogatták meg az 1986-os vb-győztes argentin válogatott mesterét, Carlos Bilardót. A betegeskedő egykori kiváló szakember részére a dél-amerikai labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) a közelmúltban ítélte meg a tiszteletbeli edzői engedélyt, melyet egykori tanítványai adták részére.

A 83 éves egykori tréner a Hakim-Adams szindrómával küzd, műtéten is átesett, jelenleg Buenos Aires külvárosában él folyamatos orvosi felügyelet alatt, rendszerint a nyilvánosságot is kerülve. Testvére korábbi állítása értelmében az orvosok tanácsára nem árulták el neki Diego Maradona egy évvel ezelőtti halálhírét sem, mert félnek tőle, hogy felzaklatná őt és rosszabbodna az állapota.

Az Albicelestét annak idején hét éven át irányító mestert 1986-ban és 1987-ben Dél-Amerika legjobb trénerének választották, míg játékosként legnagyobb sikereit az Estudiantes La Plata csapatában érte el.