Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man.City: Guardiola köszöni Conte szavait, de nem ő a legjobb

Magabiztosan vezeti a Premier League táblázatát a Manchester City együttese. Pep Guardiola együttese fontos lépést tehet a bajnoki címvédés felé a hétvégén, mégpedig a ma esti, Tottenham elleni rangadón.

(Photo by Manchester City FC/Manchester City FC via Getty Images)

A City kilencpontos előnnyel vezet a Liverpool előtt a tabellán, igaz a kékmezesek egy mérkőzéssel többet játszottak le eddig. Ám mivel már a 26. fordulóra fog sor kerülni, óhatatlanul eszünkbe kell jutnia: ez bizony lassan már a szezon hajrá lesz. Bár elsőre még erősnek hathat a kijelentés, de lassan már csak elveszítheti a bajnokságot a manchesteri klub. Az eredmények és a statisztikák is szinte minden főbb témakörben azt mutatják, hogy a lehető legjobb formában lévő együttes és a legfelkészültebb menedzser egy párban áll egymással.

Ez a bizonyos edző pedig nem más, mint Pep Guardiola aki tegnap tartott sajtótájékoztatót a Spurs elleni meccs felvezetéseként:

„A Tottenham három mérkőzést veszített zsinórban, holnap pedig így még nehezebb lesz szembe néznünk velük. Egy topklub nem engedheti meg magának, hogy négyet is begyűjtsön vereségekből. A Spursnek sok fegyvere van, amikkel árthat nekünk. Son ellen minden alkalommal szenvedünk, aztán ott van Harry Kane, Lucas Moura… Conte úr kiváló minőségű csapatot vezet. Neki pedig köszönöm, hogy a világ legjobb edzőjének nevezett, de nem vagyok az. Értékelem ezeket a szavakat, és köszönöm neki, de nem fogadom el. Nem tartom magam a legjobbnak.”

– udvariaskodott a Cityt 2016. óta irányító Guardiola, aki csapatával már a negyedik közös angol bajnoki cím felé robog.