Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangnick: “Nincs hatalmi harc a csapaton belül”

Ugyan egyre több kritika éri a Manchester United csapatát és annak legnagyobb sztárját, a megbízott menedzser szerint továbbra is az egyensúly fenntartására igyekeznek a klubnál…

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

A Manchester United menedzsere, Ralf Rangnick a minap a BBC Sport részére adott interjúban tagadta azokat a felvetéseket, hogy széthúzás lenne a csapaton belül és kérdéses lenne, hogy ki legyen a csapatkapitány:

“Alaptalanok ezek a felvetések, nincsenek hatalmi harcok a csapatban. Sosem beszéltem a játékosokkal arról, hogy megváltoztatnám a csapatkapitány személyét. Ezzel sosem volt problémám. Harry Maguire a kapitányunk, és az is marad. Nem is figyelek erre a zajra, mert arra kell koncentrálnom, hogy felkészítsem a csapatot.”

A német szakember a csapat problémáival kapcsolatban megjegyezte, hogy “valóban kevés gólt lövünk, ez pedig a támadók felelőssége. Részben Cristiano Ronaldóról is szól, de nem csak róla. Nyilván több gólt kéne szerezni, az elmúlt meccseken már elég helyzetet alakítottunk ki, de a találatok nem jöttek, mindenkitől jobb teljesítményre lesz szükség”.

Ronaldo a tavaly nyári visszatérése óta 27 meccsen 15-ször volt eredményes régi-új csapatában, míg a PL-t tekintve 21 fellépés alatt kilencszer talált be.