Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: drámai végjáték, a Spurs legyőzte a címvédőt! – videóval

Óriási fordulatokat hozott az angol élvonalbeli bajnokság 26. fordulójának rangadója: a listavezető Manchester City hazai pályán szenvedett vereséget a Tottenham Hotspur ellen, méghozzá 2–3 arányban.

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

A mérkőzés első harmadában a hazaiak meglepő módon beszorultak a saját térfelükre, ami az eredményjelzőn is megmutatkozott: a Spurs először a 4. percben jutott vezetéshez Dejan Kulusevski révén. A manchesteriek szép lassan felvették a játék ritmusát, így még az első félidőben összejött az egyenlítés Ilkay Gündögan tekerésének köszönhetően. A felek tehát döntetlennel vonultak az öltözőbe a szünetben.

A fordulást követően hiába birtokolta többet a labdát a City, a Spurs egy gyors kontra végén könyörtelennek bizonyult: Harry Kane juttatta ismét előnyhöz Antonio Conte legénységét. A valódi fordulatok a véghajrában következte be, amikor is az Égszínkékek kezezés miatt büntetőhöz jutottak, amit a csereként beálló Riyad Mahrez magabiztosan értékesített is a ráadás második percében. Amikor már úgy tűnt, hogy pontosztozkodás lesz az összecsapás vége, akkor jött újra Kane, aki fejjel állította be a végeredményt.

A ManCity előnye így továbbra is 6 pont az egy találkozóval kevesebbet lejátszó Liverpoollal szemben. Az észak-londoniak a 7. helyet foglalják el a Premier League tabelláján.

Anglia, Premier League, 26. forduló
Manchester City FC – Tottenham Hotspur FC 2–3
(1-1)
Helyszín: Etihad StadiumJátékvezető: Anthony Taylor
Gólszerzők: Gündogan (33.), Mahrez (90+2. – büntető), ill. Kulusevski (4.), Kane (59., 90+5.)
Sárga lap: Höjbjerg (64.), Romero (77.), Lloris (80.)

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Bernardo Silva, Foden, Sterling (Mahrez 68.). Vezetőedző: Pep Guardiola.

Tottenham Hotspur: Lloris – Romero, Dier, Davies – Emerson Royal (Doherty 83.), Bentancur, Höjbjerg, Sessegnon (Sánchez 90+3.) – Kulusevski, Son (Lucas Moura 80.) – Kane. Vezetőedző: Antonio Conte.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
West Ham 1–1 Newcastle United
Arsenal 2–1 Brentford
Aston Villa 0–1 Watford
Brighton 0–3 Burnley
Crystal Palace 0–1 Chelsea
Liverpool 3–1 Norwich City
Southampton 2–0 Everton

Vasárnap
15:00 Leeds United – Manchester United
17:30 Wolverhampton – Leicester City

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: