Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Benzema remekelt, a Real simán megverte az Alavést! – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság szombat esti mérkőzésén a listavezető Real Madrid hazai pályán háromgólos győzelmet aratott az Alavés ellen. A találkozó legjobbja a két gólpasszt és egy gólt jegyző Karim Benzema volt.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

Carlo Ancelotti fiai már az első félidőben dominálták a játékot, igazán nagy ziccert azonban ők sem tudtak kialakítani. Ellenben a második játékrésszel, amikor a hazaiak jóval többször próbálkoztak kapura lövéssel, aminek a 63. percben meg is lett az eredménye: Marco Asensio gyönyörűen tekert a hosszúba, távolról. Az előnyt a hajrához közeledve az élete formájában futballozó Vinícus Júnior duplázta meg – érdemes megjegyezni, hogy mindkét találatot Benzema készítette elő. A francia válogatott csatár aztán maga is eredményes volt, a lefújást megelőzően büntetőből állította be a végeredményt.

Az éllovas Real ezzel hétpontosra növelte a különbséget az egy találkozóval kevesebbet lejátszó Sevillához képest. Az Alavés továbbra is kiesés jelentő utolsó előtti helyen tanyázik a La Liga tabelláján.

Spanyolország, La Liga, 25. forduló
Real Madrid CF – Deportivo Alavés 3–0
(0-0)
Helyszín: Santiago Bernabéu StadionJátékvezető: José Munuera Montero
Gólszerzők: Asensio (63.), Vinícius (80.), Benzema (90+1. – büntető)
Sárga lap: Modric (33.), ill. Loum (48.)

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas Vázquez 87.), Militao, Alaba, Mendy (Marcelo 85.) – Valverde, Casemiro, Modric (Rodrygo 82.) – Asensio (Ceballos 82.), Benzema, Vinícius (Hazard 85.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

Alavés: Pacheco – Tenaglia, Miazga, Lejeune, Duarte (Navarro 83.) – Pina – Jason (Pons 61.), Escalante (Mendez 72.), Loum (Moya 83.), Rioja (Vallejo 72.) – Joselu. Vezetőedző: José Mendilibar.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Elche 2–1 Rayo Vallecano

Szombat
Granada 1–4 Villarreal
Osasuna 0–3 Atlético Madrid
Cádiz 1–1 Getafe

Vasárnap
14:00 Espanyol – Sevilla
16:15 Valencia – Barcelona
18:30 Betis – Mallorca
21:00 Athletic Club – Real Sociedad

Hétfő
21:00 Levante – Celta Vigo

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: