Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: elképesztő bravúrt ért el a veterán támadó

Az olasz bajnokság (Serie A) hétvégi, 26. fordulójában a Sampdoria 2-0-s hazai győzelmet aratott az Empoli felett, miközben a csapat veterán klasszisa volt a főszereplő…

(Photo by Danilo Vigo/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

A gyengélkedő Sampdoria csapata szombat délután fontos, 2-0-s hazai győzelmet aratott az Empoli ellen, ezzel a genovai gárda távolodni tudott a kieső zónától. Az együttes hőse egyértelműen a nagy öreg csapatkapitány, Fabio Quagliarella volt, aki csapata mindkét gólját magára vállalta.

A 39. születésnapját a közelmúltban ünneplő támadó az aktuális idényben korábban mindössze egyszer volt eredményes, múlt októberben az Udinese elleni 3-3-as döntetlen alkalmával. A rutinos támadó tehát az új, 2022-es esztendő során először talált be, mellyel elérte azt a bravúrt, hogy az egymást követő 18. naptári évben tudott eredményes lenni a Serie A-ban, hiszen 2005 óta mindig szerzett gólt az olasz élvonalban.

Az Opta statisztikái szerint korábban hasonló bravúrra kizárólag hét legendás futballista volt képes az olasz bajnokság történetében: José Altafini, Gianni Rivera, Roberto Mancini, Roberto Baggio, Alessandro Del Piero, Francesco Totti és Sergio Pellissier.