Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Leonardo nagyon dühös a játékvezetés miatt

Amíg a Paris Saint-Germain vezetőedzője, Mauricio Pochettino visszafogottan próbálta úgy értékelni csapata tegnapi vereségét, hogy ne fogja azt feltétlenül a játékvezetés vélt vagy valós hibáira, addig a klub egyik fontos vezére, Leonardo kifejezetten dühöngött.

(Photo by Thierry Thorel/NurPhoto via Getty Images)

Miután hét közben a Real Madridot verték meg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, sorra születtek a felmagasztaló szólamok a Paris Saint-Germain nagyságát illetően. Azonban a tegnapi, Nantes-tól elszenvedett vereség ismét a realitások talajára húzta a párizsi együttest. Tulajdonképpen már a szünetre eldőlt a három pont sorsa, ám valós oka így sincs izgulnia Neymaréknak: tizenhárom pontos előnnyel vezetik a Ligue 1 tabelláját az egy meccsel kevesebbet játszó Marseille előtt.

A játékvezető kifogásolható munkálkodása miatt azonban Leonardo kemény hangot ütött meg a lefújást követően:

„Appiah-t a második sárga lapjával ki kellett volna állítani a mérkőzésen. Igaz, akkor is sok hibák volt, de a játékvezető sem Neymarnál, sem Mbappénál, sem Messinél nem sípolt. Ez az érzésem. Lehet, hogy tévedek. A vereséget elfogadjuk, tanulni fogunk ebből is. Sok mindent nem csináltunk jól, meg kell tanulnunk másképp megközelíteni a Ligue 1 meccseit a Bajnokok Ligája után. De a mai játékvezetővel úgy tűnt, hogy lőnek ránk. Valami olyan történt, amikor mindenki ellenünk van. Minden olyan dolog, ami ezen a találkozón történt, olyan volt, mintha vártak volna minket. Olyan tényekről beszélek, amelyek egyértelműek. Egy kis tiszteletet kérünk, mert zavarba ejtett minket ez a játékvezetés.”

– füstölgött a PSG sportigazgatója.

A meccs játékvezetője, Mikael Lesage idén már három bajnokin fújt a PSG-nek, ám két győzelem után jött a tegnapi meglepetés zakó.