Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: ismét a lengyel sztár lett a Fiorentina hőse

Egyre komolyabb meglepetést jelent, hogy nem kimondottan szegte meg a Fiorentina lendületét Dusan Vlahovic távozása. A firenzeiek ma az Atalanra elleni rangadón kaptak lehetőséget a bizonyításra. Éltek vele.

FLORENCE, ITALY – FEBRUARY 20: Ruslan Malinovskyi of Atalanta BC and Krzysztof Piatek of ACF Fiorentina battle for the ball during the Serie A match between ACF Fiorentina and Atalanta BC at Stadio Artemio Franchi on February 20, 2022 in Florence, Italy. (Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Serie A – 26. forduló

Remekül mozgott a téli átigazolási piacon a Fiorentina. A “Violák” vezetői nem igazán tudtak mit kezdeni azzal a sajátos helyezettel, hogy Vlahovic teljesen beleszerelmesedett a Juventus kitartó érdeklődésébe. A szerb csatárt végül több, mint 80 millió euróért adták el a torinóiaknak. Ebből egyelőre sokat nem kellett fordítaniuk Krzyszof Piatekre, lévén a lengyel támadó csak kölcsönbe érkezett a pocsék Hertha BSC-től. Egyelőre.

Egyelőre, ugyanis ma a korábbi Milan-csatár gólja jelentette a különbséget az egyre stabilabb középcsapatnak számító Fior és az Atalanta között. A vendégektől több kulcsjátékos is hiányzott, ez pedig kinyírta a komolyabb támadójátékukat, még ha mezőnyben egyenlő felekként is küzdöttek a csapatok.

A Fiorentina győzelem megérdemelt, immár betonbiztosnak tűnik helyük  Serie A tabellájának felsőházában.

Fiorentina – Atalanta 1-0 (0-0)
Gólszerző: Piatek (56.), ill.

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása

A góllövőlista élmezőnye