Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar szomorúan készül az utolsó vb-jére

A DAZN meginterjúvolta a brazil válogatott és a Paris Saint-Germain fenegyerekét, a harminc esztendős Neymart. A sérülékeny támadó kritikusan őszintén, és már-már melankolikusan nyilatkozott.

(Photo by Thiago Ribeiro/NurPhoto via Getty Images)

Neymar a csúcsokat ostromolja a pályán. A brazil válogatottal még nem, de klubjaival rendre a trónon lehet hol Spanyolországban, hol Franciaországban, hol egész Európában. Nyert már Konföderációs-kupát és olimpiát is hazája nemzeti csapatával, de az áhított világbajnoki cím még nem jött össze. Idén már a karrierje harmadik világbajnokságán lehet ott Neymar, ám úgy érzi, hogy társaival a korábbi sikertelenség után már nem kap kellő mértékű figyelmet. Sőt, a DAZN-nak intézett szavai szerint az is lehet, hogy a katari torna lesz az utolsó vb-je.

„Ma a Selecao nagyon eltávolodott a rajongóktól. Nem tudom, hogyan történt, de a mai meccseinkről nem sokat beszélnek. Szomorú ebben a generációban élni, ahol a brazil válogatott nem érzi magát fontosnak, amikor játszik. Az hiszem az idei lesz az utolsó világbajnokságom. Úgy tekintek rá, mint az utolsóra, mert nem tudom, van-e elég erőm ahhoz, hogy továbbra is a futballal foglalkozzak. Szóval mindent megteszek azért, hogy jól teljesítsek, mindent megteszek azért, hogy győzzek a hazámmal, hogy elérjem a legnagyobb álmomat, amióta csak megszülettem. Remélem, hogy el tudom érni.”

– reménykedett az idén novemberben-decemberben esedékes seregszemlével kapcsolatban, a PSG klasszisa.

Neymar 2010. augusztusában mutatkozott be a brazil válogatottban, azóta száztizenhat hivatalos találkozón hetven gólt és ötvenkét gólpasszt jegyez.