Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Milan egykori védője elítéli Oroszországot

Durva politikai állásfoglalást ejtett meg az AC Milan és a grúz válogatott korábbi közönség kedvenc védője, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Kahaber Kaladze. A manapság Tbiliszi polgármestereként dolgozó híresség együttérzését fejezte ki Ukrajna felé.

(Photo by Etsuo Hara/Getty Images)

Kaha Kaladze 2001. és 2010. között szolgálta az AC Milant, majd a 2012-es, genovai visszavonulása után egyből politikusnak állt. A milánói piros-feketékkel egyszeres bajnok már a 2008-as orosz-grúz háború idején is aktívan igyekezte felnyitni a világ szemét a hazája elleni agresszióval szemben. Sajnos akkor Európa látványosan magára hagyta Grúziát (manapság Georgiát), ám kontinensünk vezetése most igyekszik Ukrajna mellett pálcát törni az orosz-ukrán válság idején.

Kaladze természetesen az ukránok védelmében emelt szót, lévén hasonlót már átélt majd’ másfél évtizeddel ezelőtt:

„Grúzia, melynek területének húsz százaléka a megszállt, elítéli, hogy Oroszország elismerte az ukrajnai szeparatisták régiót, Donyecket és Luhasznkot. Mi, Grúzia a testvéri Ukrajna oldalán állunk, míg Ukrajna a mi oldalunkon. Hiszem, hogy hamarosan mind Ukrajna, mind Grúzia újra egész lesz, és békét kívánok nekik.”

– nyilatkozta a Milan ex-védője.