Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Sergi Roberto egyre nagyobb bajban van

Néhány hete már a harmincadik születésnapját ünnepelte Sergi Roberto. Az FC Barcelona sérülékenynek mondható középpályása tinédzserkora óta tagja a katalánoknak, ám könnyen lehet, hogy mégsem töltheti egész pályafutását nevelőklubjánál.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A mai modern futballban egészen későn érő típusnak számít Sergi Roberto. A tizenegyszeres válogatott középpályás csak 21 évesen csatlakozhatott a Barcelona felnőtt keretéhez. Ugyan a tehetséges focista részese volt több között BL-győzelemnek és bajnoki címnek is, a tengelyben nem sok esélye volt olyan nagyságok árnyékában érvényesülnie, mint Xavi vagy Sergio Busquets. Roberto ennek hatására gyakran vált is a kritikák céltáblájává, kiváltképp az elmúlt időszakban, amikor már egyáltalán nem jöttek az eredmények a katalánok számára.

A most is sérült játékos helyzetét az sem javítja, hogy lejáró szerződése mellett most sem bizonyíthat. Az előrejelzés szerint az aktuális combizom-sérüléséből is csak április elején térhet vissza a pályára. Így pedig már nem sok ideje lesz bebizonyítani, hogy méltó a kontraktusa meghosszabbítására a Camp Nou-ban.