Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: “Nincs szükségünk Neymarra…”

Az elmúlt napokban a Paris Saint-Germain brazil klasszisa jövőbeli terveiről adott tájékoztatást, amelyek választ váltottak ki az MLS első emberéből…

(Photo by Joosep Martinson – UEFA/UEFA via Getty Images)

Mint ismeretes, Neymar a napokban honfitársával, a brazil Ronaldóval folytatott egy podcast-beszélgetést, melyben arról is említést tett, hogy jövőbeli tervei közt szerepel, hogy az MLS-be menjen levezetni karrierje befejezése céljából. Az észak-amerikai profiliga vezetőedzője, Don Garber azonban látványosan másik álláspontot képvisel:

“Nincs szükségünk olyan nagyobb nevű játékosokra, akik csak a karrierjük végén akarnak az MLS-ben futballozni, majd gyorsan visszavonulni. Azt szeretnénk, ha fiatal játékosok jönnének a ligába, akik éppen pályafutásuk elején vagy csúcsán vannak.”

A liga vezetője kiemelte Xherdan Shaqiri közelmúltbeli Chicagóba való igazolását, szerinte ugyanis a 30 éves játékosok egyáltalán nem számítanak idősnek.

A 30 éves brazil klasszist még 2025-ig köti szerződést a PSG csapatához, amely opcionálisan további egy évvel meghosszabbítható lesz. Pályafutása korábbi szakaszában nevelőcsapatában, a brazil Santosban, valamint a Barcelona együttesében játszott.