Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19: kétgólos hátrányból győzött a magyar válogatott

A magyar U19-es válogatott az Európa-bajnoki selejtező elitkörét megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén győzelmet aratott Spanyolországban…

A magyar U19-es korosztályos válogatott a félidei kétgólos hátrány ellenére 3-2-es győzelmet aratott Dánia ellen a spanyolországi San Pedro del Pinatarban rendezett felkészülési találkozón. Tímár Krisztián szövetségi edző csapata így pozitív hangulatban készülhet a március végén esedékes, hazai rendezésű minitornára, melyen a török, az izraeli és a skót válogatott ellen igyekszik kiharcolni a részvételt a nyári korosztályos Eb-n. A meccs hőse a Budapest Honvéd 18 esztendős csatártehetsége, Kerezsi Zalán lett, aki a hajrábeli két találatával megfordította az eredményt a magyar válogatott javára.

Dánia U19 – Magyarország U19 2-3 (2-0)
Gólszerzők:
Nibe (2.), Gammelgaard (40.), ill. Alaxai (50.), Kerezsi (79., 90.)

“Egy igazán kiváló ellenféllel kerültünk szembe, kellett néhány perc, mire fel tudtunk venni a szükséges tempót, sajnos ebben a periódusban nem tudtuk megúszni a kapott gólt sem – értékelt a mérkőzés után Tímár Krisztián az mlsz.hu-nak. – Az álmosabb kezdés után átvettük az irányítást, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, viszont a szünet előtt a dánok elmentek egy kontrából, és megszerezték a második góljukat is. A szünetben a kisebb taktikai változtatások mellett azt is kértük a játékosoktól, hogy higgyenek magukban, mert az első félidő alapján nem kérdés, hogy ledolgozhatjuk a hátrányt. Az elmúlt időszak pozitív eredményeinek is köszönhetően megvolt a csapatban a fordításhoz szükséges önbizalom, és egy remek második félidei teljesítménnyel kiharcoltuk a győzelmet. Gratulálok a játékosaimnak, végig nagy szívvel, remek mentalitással és példás munkabírással futballoztak, ennek köszönhetik a győzelmet, amelynek értékét tovább növeli, hogy egy kiemelkedő képességű riválissal szemben érték el.”