Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sahtar: “Nem vagyunk hősök…”

Ahogyan arról a nemzetközi sajtó beszámolt, csütörtökre virradóra kialakult a hadiállapot Oroszország és Ukrajna között, amely természetesen sok egyéb mellett a sport világát is érinti…

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Az orosz-ukrán konfliktus miatt az ukrán bajnokság küzdelmeit felfüggesztették és több nemzetközi (sport)szervezet szankciókat helyezett kilátásba Oroszországgal szemben. A Sahtar Donyeck olasz vezetőedzője, Roberto De Zerbi kint maradt csapatával:

“A mai egy rossz nap. Vártunk a szövetségre, hogy felfüggessze a bajnokságot, aztán ez történt. A sport miatt vagyok itt és nem fordíthattam hátat a szurkolóinknak. 13 brazil játékos van itt, plusz a stábunk. Hazamehettünk volna, de inkább vártunk, ma reggel pedig robbanások robajára ébredtünk. Nem vagyunk hősök. Egyszerűen arról van szó, hogy van, amit megkövetel a munkánk. Szombaton meccsünk lett volna, szóval nem futhattam el. Nehéz volt mindezt elmagyaráznunk a szeretteinknek, akik azt akarták, hogy térjünk haza. Most reméljük, hogy a kormány és a nagykövetség segíteni fog nekünk. Optimista vagyok, s ha visszamehetnék az időben, ugyanígy cselekednék.”

Az UEFA a pénteki napra rendkívüli értekezletet hívott össze a kialakult helyzet miatt.