Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: büszkén értékelt a mezőny egyik legjobbja

A kiélezett első felvonás után a visszavágón már nagyon simán elintézte a Napoli együttesét az FC Barcelona az Európa-liga rájátszásában. A katalán kirakatklub egyik legjobbja volt a Frenkie de Jong. Természetesen örömmel nyilatkozott a lefújást követően.

(Photo by MB Media/Getty Images)

A középpálya egyik legfontosabb tagjaként, mind az előre, mind a hátrafelé játékot meghatározóan futballozott Frenkie de Jong. A 24 éves holland légiós még gólt is szerzett a nápolyiak elleni tegnap rangadón. A korábbi Ajax-nevelés két egymást követő találkozón talált be, ugyanis az elmúlt hétvégén a Valencia ellen is feliratkozott a gólszerzők közé.

A Barcát 2019-től erősítő de Jong látványosan megkönnyebbülten értékelt a visszavágó lefújását követően a legendás Maradona Stadionban:

„Kiváló mérkőzést játszottunk, nagy intenzitással és nagy nyomással. Kiváló meccs volt a részünkről. Mindkét oldalról jó volt a játék. Két éve még a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében mérkőztünk meg velük, most az Európa-ligában. Két kiváló csapatról beszélünk. Úgy gondolom, hogy ők egy kiváló csapat, jól futballoznak, de most nagyszerű munkát végeztünk.”

– dicsekedett a katalánok középpályása.