Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az oroszok sajnálják az elvett BL-döntőt

Ahogyan arról beszámoltunk, az UEFA a pénteki napon úgy határozott, hogy az orosz-ukrán hadiállapot miatt megváltoztatta a BL-döntő helyszínét…

(Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)

Az UEFA a hivatalos oldalain keresztül megerősítette, hogy a szervezet végrehajtó bizottságának rendkívüli pénteki ülésén arról döntött, hogy a Bajnokok Ligája 2021-2022-es döntőjét Szentpétervár helyett Párizsban, a Stade de France-ban rendezik meg május 28-án.

“Hisszük, hogy ezt a döntést politikai okokból hozták meg. Az orosz szövetség mindig is azt az elvet követte, hogy a sport kívül esik a politikán” – vélekedett Alekszandr Gyukov, az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFU) elnöke, az UEFA végrehajtó bizottságának tagja, aki egyben a Gazprom olajüzletágának igazgatója.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szintén csalódottságának adott hangot: „Sajnálatos, hogy ilyen döntés született. Szentpétervár minden kedvező feltételt biztosítani tudott volna ennek a futballfesztiválnak a megrendezéséhez.”

Mint ismeretes, a konfliktus miatt az ukrán bajnokság küzdelmeit felfüggesztették és több nemzetközi (sport)szervezet szankciókat helyezett kilátásba Oroszországgal szemben.