Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Müller öngólt vétett, nem bírt a Bayern a Leverkusennel – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 25. fordulójának szombat délutáni mérkőzései közt a Bayern München csapata a Bayer Leverkusent látta vendégül, és “magyar rangadót” is rendeztek az RB Leipzig és az SC Freiburg között…

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

1-1-es döntetlennel ért véget a Bayern München és a Bayer Leverkusen szombat délutáni élmezőnybeli rangadója. Az esélyesebb bajorok indították aktívabban a találkozót, de kevés lehetőséget tudtak kialakítani Hradecky ketrece előtt. Aztán az első negyedóra végeztével a gyógyszergyáriak védelme egy szöglet után képtelen volt felszabadítani, a jókora kapu előtti kavarodás végén pedig Niklas Süle bombázta be közelről a Bayern vezetést érő találatát. Az előny tudatában még inkább nyugodtan játszhatott a hazai csapat, azonban a vendégek kósza ellentámadása célt ért a 36. percben, amikor Demirbay jobbról középre ívelt szabadrúgása a menteni igyekvő Thomas Müllerről a saját kapujába sodródott. A Leverkusen derült égből villámcsapásként, öngóllal kiegyenlített. Mindez rögvest visszahozta a Bayert a mérkőzésbe, amely az első játékrész hajrájában több ígéretes helyzetet mutatott be, és akár a vezetést is átvehette volna. Rövid időn belül Adli a kapufát találta el, Aranguiz lövésénél pedig Ulreich kapus védett nagyszerűen. A kissé hektikusan záruló játékrész 1-1-es döntetlennel ért véget.

A második játékrész során ismét a Bayern igyekezett magához ragadni az irányítást, és több támadást vezetett, de Wirtz helyzeténél az ellenfél járt közelebb a második gól megszerzéséhez. A házigazda mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, így egy óra játék elteltével Sanét és Sabitzert is játékba küldték. Ennek ellenére nem történt változás, a bajorok kevés érdemi lehetőséghez jutottak, amikor mégis, akkor pedig kihasználatlanul hagyták azokat. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Lewandowski fejese kerülte el a kaput ordító helyzetben. A hajrában már nem történt változás, maradt az 1-1-es döntetlen, így a Bayern továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát, míg a “gyógyszergyáriak” a harmadik helyről követik őket.

Bayern München – Bayer Leverkusen 1-1 (1-1)
Helyszín: Allianz Arena, München Vezette: Daniel Siebert
Gólszerzők: Süle (18.), ill. Müller (36. – öngól)
Sárga lapok: Coman (72.), ill. Bakker (32.), Demirbay (54.)
Kiállítás: – ill. –

Bayern München: Ulreich – Pavard, Upamecano, Süle, Richards (Sane 61.) – Kimmich, Musiala – Coman (Sarr 86.), Müller (Sabitzer 61.), Gnabry (Choupo-Moting 74.) – Lewandowski. Vezetőedző: Julian Nagelsmann.

Bayer Leverkusen: Hradecky – Tah, Tapsoba, Hincapie – Frimpong, Aranguiz, Demirbay, Bakker (Kossounou 82.) – Diaby (Azmoun 89.), Wirtz (Alario 89.) – Adli (Palacios 70.). Vezetőedző: Gerardo Seoane.

 

Mindeközben a hétvégi forduló “magyar rangadóján” a negyedik-ötödik helyen azonos pontszámmal álló csapat RB Leipzig és Freiburg ugyancsak 1-1-re végzett egymással. A vendégek jókora meglepetésre Ermedin Demirovic első félidő végi találatával sokáig lépéselőnyben voltak, majd Szoboszlai gólpasszából Angelino jóvoltából csak az utolsó percekben egyenlített ki a Lipcse, amely így megtartotta a pontegyenlőséget a két csapat közt. A magyar szereplők közül Gulácsi Péter és Willi Orban végig a pályán tartózkodott, Szoboszlai Dominik, illetve Sallai Roland a hajrában jutott lehetőséghez csereként.

RB Leipzig – SC Freiburg 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Angelino (90.), ill. Demirovic (38.)

 

A 25. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Arminia Bielefeld – Augsburg 0-1

Szombat:
Bayern München – Bayer Leverkusen 1-1
Hertha BSC – Eintracht Frankfurt 1-4
RB Leipzig – SC Freiburg 1-1
VfL Bochum – Greuther Fürth 2-1
Wolfsburg – Union Berlin 1-0
18:30 VfB Stuttgart – Borussia Mönchengladbach (tv: Arena 4)

Vasárnap:
17:30 1. FC Köln – Hoffenheim (tv: Arena 4)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: