Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a Nice legyőzte a PSG-t – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 27. fordulójának szombati játéknapján a harmadik helyezett Nice fogadta az éllovas PSG-t.

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Az első játékrész nem sikerült a legemlékezetesebbre, a hazaiak valamivel többet tettek mezőnyben a gólért, de a legnagyobb lehetőség a vendégek előtt adódott a 9. percben, viszont Di María lövését a honfitársa, Benitez kapus hárítani tudta, ennek következtében 0-0-ás döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

Sokáig úgy festett, hogy a második játékrészben sem lesz semmi említésre méltó, de a hajrára mindkét fél észrevétette magát. Előbb a PSG szerezhetett volna gólt Icardi révén, azonban az argentin nem tudott betalálni. A 88. percben viszont a csereként beálló Delort nem hibázott, ezzel megszerezte csapata számára a vezetést és a győzelmet is.

Nice – PSG 1-0 (0-0)
Helyszín: Allianz Riviera (Nizza), Játékvezető: W. Delajod
Gólszerző: A. Delort (88.)

Nice: Benitez – Daniliuc (Lotomba 70.), Todibo, Dante, Bard – Kluivert (Boudaui 86.), Lemina (Schneiderkin 70.), Rosario, Thuram (Stengs 79.) – Gouiri, Dolberg (Delort 70.). Vezetőedző: Christophe Galtier

PSG: Navas – Kehrer (Draxler 90.), Marquinhos, Diallo, Bernat – Wijnaldum (Gueye 90.), Verratti, Danilo – Messi, Neymar, Di María (Icardi 79.). Vezetőedző: Mauricio Pochettino

A 27. forduló teljes menetrendje
Péntek
Lorient – Lyon 1-4

Szombat
Lens – Brest 0-1
Nice – PSG 1-0

Vasárnap
13:00 Saint-Étienne – Metz (Tv: Digi Sport 1)
15:00 Bordeaux – Troyes
15:00 Nantes – Montpellier (Tv: Digi Sport 1)
15:00 Reims – Strasbourg (Tv: Digi Sport 2)
15:00 Rennes – Angers
17:05 Lille – Clermont (Tv: Digi Sport 2)
20:45 Marseille – Monaco (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása