Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PL-ben köthet ki a chilei erőcsatár – sajtóhír

A szigetországi sajtó beszámolói szerint egyre nagyobb az érdeklődést az angol másodosztályban (Championship) szereplő Blackburn Rovers támadója iránt az első osztályból…

(Photo by Nigel Roddis/Getty Images)

A TEAMtalk beszámolói értelmében a Blackburn Rovers erőcsatára, Ben Brereton nyári megszerzése iránt a Brighton & Hove Albion csapata számít a legnagyobb esélyesnek, de a közelmúltban többek közt a Crystal Palace, az Everton, a Leeds United és a West Ham United csapatát ugyancsak összehozták vele.

Brereton klubszinten eddig kizárólag Angliában játszott, a felnőttek között a Nottingham Forest és a Blackburn Rovers szerelését viselte eddig, utóbbi klubot 2018 óta szolgálja. A jelenleg sérüléssel bajlódó 22 éves csatár 30 mérkőzésen 20 gólt szerzett a Championship idei kiírásában, mellyel a mezőny legjobb góllövői közé tartozik.

Korosztályos szinten ugyan még az angol válogatottakban szerepelt, édesanyja származása révén a felnőttek közt Chile nemzeti csapatát választott. A dél-amerikai válogatottban a tavalyi bemutatkozása óta 12 találkozón összesen négy gólt szerzett, betalált a tavalyi Copa Américán és az aktuális vb-selejtezők során is.

Választott hazájában annyira elismerik őt, hogy a közelmúltban szobrot állítottak a tiszteletére édesanyja szülővárosában.