Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nyert az MU, Ronaldo egymaga kivégezte a Tottenhamet! – videóval

Egészen elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő a Manchester United portugál világsztárja, Cristiano Ronaldo: a Vörös Ördögök az ő mesterhármasának köszönhetően győzték le, 3–2-re, a Tottenham Hotspur együttesét a Premier League 29. fordulójában.

(Photo by Naomi Baker/Getty Images)

A hazaiak már a 12. percben vezetéshez jutottak a múlt héten a keretből kimaradó Ronaldo révén: a rutinos támadó távoli bombagólt jegyzett. Több mint fél óra elteltével a Spurs büntetőhöz jutott Fred kezezésének hála, amit Harry Kane magabiztosan értékesített is. Ralf Rangnick legénységének még a szünet előtt megvolt másodjára is az előny, Ronaldo ezúttal közelről vette be Hugo Lloris kapuját – 2–1-el vonulhattak tehát a szünetre a felek.

A fordulást követően az észak-londoniak jóval aktívabbak voltak a támadójátékot illetően, aminek a 72. percben meg is lett az eredménye: Harry Maguire ért szerencsétlen módon a labdába, aminek öngól lett a vége – nehéz helyzetbe hozva ezzel a csapatát. Az MU ennek ellenére nem adta fel, szinte azonnal magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak: a hajrában az újabb találat is megszületett, méghozzá Ronaldo szöglet utáni fejesének köszönhetően, amivel ki is alakult a végeredmény.

A ManUnited ideiglenesen feljött a 4. helyre a Premier League tabelláján, míg Antonio Conte gárdája a 7. pozíciót foglalja el a táblázaton.

Anglia, Premier League, 29. forduló
Manchester United FC – Tottenham Hotspur FC 3–2 (2-1)
Helyszín: Old Trafford; Játékvezető: Jonathan Moss
Gólszerzők: Ronaldo (12., 38., 82.), ill. Kane (35. – büntető), Maguire (72. – öngól)
Sárga lap: Fred (35.), Pogba (85.), ill. Dier (30.)

Manchester United: De Gea – Dalot, Varane, Maguire, Telles – Matic (Cavani 80.), Fred – Rashford (Elanga 68.), Pogba, Sancho – Ronaldo (Lindelöf 83.). Vezetőedző: Ralf Rangnick.

Tottenham Hotspur: Lloris – Romero, Dier, Davies (Bergwijn 87.) – Doherty, Bentancur (Winks 88.), Höjbjerg, Reguilón – Kulusevski (Moura 78.), Son – Kane. Vezetőedző: Antonio Conte.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Brighton 0–2 Liverpool
Brentford 2–0 Burnley

Vasárnap
15:00 Chelsea – Newcastle United
15:00 Everton – Wolverhampton
15:00 Leeds United – Norwich City
15:00 Southamtpon – Watford
15:00 West Ham – Aston Villa
17:30 Arsenal – Leicester City

Hétfő
21:00 Crystal Palace – Manchester City

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: