Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szétkaphatják a Chelsea-t – sajtóhír

A jelentős szankciókkal sújtott BL-címvédő Chelsea csapata többek közt nem igazolhat új játékost és nem hosszabbíthatja meg labdarúgói szerződését, így alapjában véve nehezítik meg a klub működését…

(Photo by Charlotte Wilson/Offside/Getty Images)

Romelu Lukaku esetleges távozása mellett újabb találgatások röppentek fel, hogy egyes játékosok elhagyhatják a bajba jutott Chelsea csapatát. A Tuttosport beszámolói szerint az olasz rekordbajnok Juventus gárdája Emerson Palmieri és Jorginho játékjogát szeretné megszerezni a londoni “kékektől”.

A Brazíliában született, de már 25-szörös olasz válogatott védő 2018 januárjában csatlakozott a londoniakhoz, akik 20+9 millió eurót utalt át érte az AS Romának. A 27 éves bekk az elmúlt két idény során sérülésektől tarkítva, 48 tétmérkőzésen lépett pályára a Chelsea színeiben, de Frank Lampard idejében már korántsem számított alapembernek, és Thomas Tuchel sem számított rá, az elmúlt szezonban például mindössze két bajnokin szerepelt. Így aztán abszolút nem volt meglepetés az idei szezonra való kölcsönadása, az idei szezonban az Olympique Lyon foglalkoztatja őt.

A szintén brazil származású olasz válogatott középpályás 2018 nyarán igazolt a Chelsea-hez 50 millió font és további bónuszok ellenében a Napoli csapatától. Jorginho éveken át a Partenopei meghatározó játékosa volt, korábban a Hellas Verona csapatában szerepelt választott hazájában. Jelenleg már a negyedik szezonját tapossa a Stamford Bridge-en, minden sorozatot figyelembe véve 177 mérkőzésen 26 gólt szerzett, melyből kilencet az idei kiírásban vállalt. Jorginho tavaly motorja volt a BL-győztes klubcsapatának és az Európa-bajnok válogatottjának egyaránt.