Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: emberelőnyben győzött az MTK a Honvéd ellen

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) 24. fordulójának szombati játéknapján a kora esti órákban újabb két mérkőzést rendeztek meg…

 

Gól nélküli döntetlennel ért véget a Mezőkövesd és a Zalaegerszeg csatája, miután az utolsó bennmaradó helyet birtokló hazaiak hiába voltak aktívabbak mindkét félidőben, képtelenek voltak betalálni. A matyóföldiek különösen a második játékrész során veszélyeztettek többet, Demjén azonban mindvégig hibátlanul védte a zalai ketrecet, így a kék-fehérek megőrizték előkelő ötödik helyezésüket.

Mezőkövesd – Zalaegerszeg (0-0)
Gólszerzők:ill.

A sereghajtó MTK Budapest hosszú emberelőnyben a hajrábeli találattal 1-0-ra diadalmaskodott a Budapest Honvéd ellen. Eleinte a kék-fehérek játszottak aktívabban, az első negyedóra végén Stieber kapáslövését Szappanos gyönyörűen védte. Az első játékrész második felében már a kispestiek próbálkoztak többet, Lukic lövése fordulásból kevéssel kerülte el a kaput. A 34. percben a vendégek tíz emberre fogyatkoztak, miután Marko Petkovics rövid időn belül két könyöklés miatt két sárga lapos figyelmeztetést gyűjtött össze. Az első félidő hajrája rendkívül indulatosan telt, kisebb csodával ért fel, hogy nem történt újabb kiállítás. A szünetben a Honvéd rendezte a sorokat, és a folytatásban stabilabb lábakon állták az MTK rohamait. A hazaiak az emberelőnyben jelentős mezőnyfölényben játszottak, de valamire való lehetőséget csak elvétve tudtak kidolgozni. A félidő derekánál Márton Gábor hármas cserével próbálkozott. Végül az utolsó negyedórán belül éppen az egyik csereember Gheorghe Grozav tudott eredményes lenni egy szöglet utáni kavarodás végén bekotorva a játékszert. A Honvéd becsülettel próbálkozott a hajrában, de képtelen volt egyetleníteni. Ellenben Miovski helyzeténél Szappanos bravúrral védett, megmentve csapatát a második bekapott góltól. Három nyeretlen meccs után a sereghajtó MTK újra győzött és feljebb kapaszkodott a mezőnyhöz.

MTK Budapest – Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Gólszerző: Grozav (76.), ill.
Kiállítva:ill. Petkovic (35.)

A 24. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Puskás Akadémia – Paks 2-0

Szombat:
Debrecen – Újpest 1-2
Mezőkövesd – Zalaegerszeg 0-0
MTK Budapest – Budapest Honvéd 1-0

Vasárnap:
14:30 Kisvárda – Gyirmót (tv: M4 Sport)
17:00 MOL Fehérvár – Ferencváros (tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye