Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF-zóna: történelmi meccsre készül az USA Mexikóban!

Magyar idő szerint pénteken hajnalban (03:00-kor) rendezik a Mexikó – USA vb-selejtezőt. A két ősi rivális találkozóját ezúttal is hatalmas várakozás előzi meg, a CONCACAF-zóna selejtezőinek véghajrájában (…)

(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

Az észak -és közép-amerikai selejtezőkből már csupán három meccs van hátra, ám mindkét válogatott 4 pontos hátrányból követi a 25 egységgel vezető Kanadát.

A legutóbbi három találkozójuk alkalmával rendre diadalmaskodó amerikaiak egy, a selejtezősorozat eddigi alakulása alapján a legjobb formájától messze lévő ‘El Tri’-hez látogatnak, ugyanakkor egy olyan stadionban játszanak majd, amelyet még nem hagytak el győztesen!

“Itt az ideje, hogy nyerni tudjunk az Azték-stadionban! Pontosan tudjuk, hogy mi várhat ránk, felkészülten várjuk a találkozót! Az ‘Azték’ egy különleges stadion, ahol nem könnyű jó eredményt elérni. A mexikói szurkolók félelmetes hangulatot tudnak varázsolni, nem is beszélve arról, hogy mennyire különleges a két ország rivalizálása a futballpályán.” – fogalmazott az amerikai válogatott játékosa, Paul Arriola, akinek szavaihoz csak annyit tennénk hozzá, hogy bármi is legyen a találkozó végkimenetele, egy biztos, a záró két kör előtt a vesztes még kellemetlen helyzetben is találhatja magát, amennyiben mondjuk a riválisok is (Panama, Costa Rica) begyűjtenék a három pontot.

Érdekesség, hogy a teljesség igényéhez hozzátartozik, hogy barátságos találkozókat (kettőt is) tudott nyerni az USA Mexikóvárosban, ugyanakkor, a hazaiak mérlege egészen imponáló a két csapat első, 1934-es meccse óta: 19 győzelem – 1 vereség – 2 döntetlen.

A CONCACAF-zóna selejtezőinek állása: