Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Ilyen játékos csak minden 10. vagy 15. évben születik!

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, az FC Barcelona szerződtette a Racing Santander fiatal játékosát, Pablo Torrét, akit nevelőegyesületénél istenadta tehetségnek tartanak!

A Racing utánpótlását koordináló Gonzalo Colsa szerint a Barca igazi gyémántra lelt Pablo Torre személyében.A klubvezető az As című lapnak adott nyilatkozatában csak szuperlatívuszokban beszélt a 18 esztendős támadó középpályásról.

“A Racingnál az az elvünk, hogy a lehető legtöbb saját nevelésű játékost adjuk az első csapatnak. Természetesen nagy öröm a számunkra, hiszen a munkánk visszajelzése is, ha Pablo Torre-kaliberű üzleteket tudunk kötni, és 5 millió euróért értékesíthetünk játékost. Ami most történt Torre esetében, az nagyon ritka!” – így Gonzalo Colsa, aki aki azt is akarta szemléltetni, hogy a Racing legutóbbi nagy üzletét fiatal játékos eladásából még 2010 nyarán a Real Madriddal kötötte, az akkor 19 esztendős Sergio Canales eladásával.

“Canales és Torre olyan játékosok, akik minden 10. vagy 15. évben születnek! A saját generációjuk legjobbjai, különleges tehetségű futballisták, akik már fiatalon kiemelkednek a társaik közül. Ők jelenthetik a különbséget egy-egy találkozón, mi pedig ármennyire ragaszkodnánk hozzájuk, előbb vagy utóbb eljön a pillanat, amikor a tehetségük utat tör magának!” – folytatta a Racing utánpótlás.vezetője, majd kitért kimondottan a Barcelonába 2022 július elsejével megérkező Pablo Torréra:
“Az első csapattal edzett, ott játszott a nagyok között is, úgy, hogy még nem volt profi szerződése. Az édesapja pontosan tudta, hogy ez mi jelent. Elképesztő, hogy milyen segítséget kapott a családjától, akik mindenre odafigyeltek, egyengették az útját: az iskolában, a barátokkal, a Racingnál. Ha futballozni akaró, tehetséges gyermekem lesz, tökéletes példát láttam magam előtt arról, hogyan kell egy szülőnek a háttérből egyengetni a gyermek útját!”