Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezte pályafutását a Tottenham egykori kiváló csatára – HIVATALOS

Hosszas várakozás után csütörtökön eljött a nap, hogy a 39 éves egykori angol válogatott támadó szögre akassza a stoplist…

A jelenleg az angol harmadosztályban (League One) szereplő Sunderland rutinos támadója, Jermain Defoe a csütörtöki napon közösségi oldalán keresztül jelentette be visszavonulását:

Huszonkét év után úgy döntöttem, visszavonulok a profi futballtól. Elképesztően nehéz döntés volt, amit a családommal és a hozzám közelálló emberekkel együtt hoztam meg. A futball örökre a véremben marad, és büszkeséggel, valamint elégedettséggel tölt el, ha visszanézek a karrieremre. Sosem felejtem el azt a szeretetet, amit a pályafutásom során kaptam. Köszönöm nektek!”

A 39 esztendős támadó karrierje legszebb éveit a Tottenham együttesénél töltötte, melyet 2004 és 2008, valamint 2009 és 2014 között erősítette. Defoe a két különböző megszakítás alatt összesen 276 mérkőzésen viselhette a londoni csapat mezét, a klub színeiben 91 találatot jegyzett. Tagja volt a 2008-ban Ligakupát nyerő egyletnek. Ezen kívül Defoe hazájában a West Ham United, a Bournemouth és a Portsmouth mezét viselte, továbbá megfordult az MLS-ben szereplő Toronto FC és a skót Rangers alkalmazásában.

Defoe 2004 és 2017 között 57 alkalommal lépett pályára az angol nemzeti együttesben, melyben 20 találatig jutott.