Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A kizárás szélén a patinás olasz klub – sajtóhír

A hosszú hónapok óta nehéz anyagi helyzete révén csődeljárás alatt álló, szebb napokat is látott olasz klub úgy tűnik, hogy nem kerülheti el a végzetét…

 

A Tutto C beszámolói értelmében a Lega Pro elutasította a szicíliai bíróság “rendkívüli gazdasági hozzájárulás” kérését, így az olasz harmadosztályban (Serie C) szereplő Catania csapata továbbra is a visszasorolás szélén táncol.

A kizárás hivatalosan még nem történt meg, április 19-én jár le az újabb határidő, addig biztosan működhet az egyesület, hacsak a játékosok nem akarnak sztrájkolni és nem állnak ki a mérkőzésekre. A következő idényt viszont – jelen állás szerint – legfeljebb a Serie D-ben kezdhetik meg.

Az “elefántok” a 2006-os feljutásuktól kezdve több idényt is lehúztak a Serie A-ban, miközben a legjobb eredményük egy nyolcadik helyezés volt. Menet közben olyan játékosok erősítették a csapatot, mint az egy évtizedet náluk töltő Marco Biaganti, s szép lassan komoly argentin kontingens verődött össze a sziget keleti partján, amikor Alejandro „Papu” GómezMaxi LópezMariano IzcoMatías Silvestre, Gonzalo BergessioPablo LedesmaCristian LlamaNicolás SpolliLucas Castro vagy Mariano Andújar is a keret tagjai voltak.

2011-ben ráadásul Diego Simeone személyében egy rövid ideig még argentin szakvezetője is volt a csapatnak, természetesen Germán Burgos segédedzővel kiegészülve.