Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezi a veterán argentin klasszis – HIVATALOS

Saját maga számolt be róla, hogy csapata soron következő hazai mérkőzésén lép pályára utoljára a veterán argentin labdarúgó…

 

Noha 2022 elején egy évre szóló megállapodást kötött a brazil Internacional csapatával, Andrés D’Alessandro úgy döntött, hogy az idei állami bajnokság végeztével befejezi pályafutását.

Az áprilisban már a 41. születésnapját ünneplő argentin középpályás klubja hivatalos csatornáin keresztül jelentette be döntését. A felvételen elárulta, hogy a brazil országos bajnokság (Campeonato Brasileiro) második fordulójában esedékes, Fortaleza elleni hazai mérkőzésen búcsúzik el április 17-én.

“Lehet, hogy ez az utolsó alkalom, hogy sportolóként beszélek veletek, Coloradósok. Azt szeretném kérni, hogy április 17-én, a Brasileiro második játéknapján, a Fortaleza elleni mérkőzésen legyetek ott velem, hogy együtt zárhassunk le egy nagyon emlékezetes időszakot. 14 évet töltöttem az Internél, amely örökké feledhetetlen korszak számomra. Ez lesz az utolsó mérkőzésem, szeretném ha ott lennétek velem minél többen” – jegyezte meg az üzenetben.

D’Alessandro annak idején 2003 és 2006 között a Wolfsburg labdarúgója volt, de európai kalandozása során megfordult a Real Zaragoza és a Portsmouth együttesében is. 2008 óta ismét a dél-amerikai kontinensen szerepelt, melynek jelentős részét a brazil Internacional csapatánál töltötte egészen 2020-ig, és a Porto allegrei egylet klubtörténetének nagyjai közé emelkedett. D’Alessandro a klub színeiben több mint 500 mérkőzésen lépett pályára, miközben összesen 13 trófea elhódításában segédkezett. A rutinos labdarúgó az elmúlt évet az uruguayi Nacional együttesénél töltötte, januárban tért vissza szíve klubjához, ahol tavasszal kilenc mérkőzésen szerepelt a Gaúcho-bajnokságban.

A fáradhatatlan klasszis 2003 és 2010 között 25 mérkőzésen szerepelt az argentin nemzeti válogatottban.