Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: a DAC legyőzésével a bajnoki cím kapujában a Slovan – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) felsőházi rájátszásának ötödik fordulójában a vasárnap délutáni órákban a listavezető Slovan Bratislava és a felvidéki FC DAC 1904 együttese mérte össze tudását egymással…

 

Talán még az előzetesen vártnál is simábban eredménnyel zárult a szlovák bajnokság rangadója, a Slovan Bratislava 3-1-es győzelmet aratott az FC DAC 1904 ellen.

A szerdahelyiek kezdőcsapatában három magyar játékosért is szoríthattunk: a kapuban Veszelinov Dániel és a jobb szélen Szánthó Regő egyaránt második alkalommal kapott helyet a kezdő 11-ben, míg a csatársorban Balogh Norbert a harmadik startját abszolválta. A mérkőzés kiegyenlített küzdelemben indult, ám első nagy lehetőségét a pozsonyi gárda gólra váltotta: a 27. percben Szánthó rövid felszabadítását követően a Serie A-t is megjárt cseh légiós, Jaromir Zmrhal kapáslövéssel volt eredményes. A hátrányba kerülést követően a DAC igyekezett átvenni az irányítást, kisvártatva Verlinden és Szánthó is veszélyeztetett, de mindkettőjük lehetősége kihasználatlan maradt. Az első játékrész végeztével a Slovan 1-0-s előnyben volt. A szünet utáni folytatásban azonnal újabb gólt szerzett a hazai gárda, miután Mustafic jobb oldali beadását Ibrahim Rabiu vágta a hálóba az ötös előteréből. Tíz perccel később a harmadik találattal a házigazda minden kérdést eldöntött, az imént eredményes Rabiu lekészítéséből Alen Mustafic vette be Veszelinov kapuját. A 65. percben a Slovan színeiben pályára lépett Holman Dávid. A harmadik góllal a meccs eldőlt, a vendéglátók azért még egy kapufáig eljutottak, de újabb találatot már nem szereztek, viszont a hosszabbítás perceiben egy szöglet után a ghánai Sharani Zuberu jóvoltából legalább a szépítés összejött a vendégek számára.

A Slovan továbbra is utcahosszal vezeti a bajnokságot, a szerdahelyiek pedig a negyedik helyen tartózkodnak.

Slovan Bratislava – FC DAC 1904 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Zmrhal (27.), Rabiu (46.), Mustafic (59.), ill. Zuberu (90+2.)

 

A bajnokság aktuális állása

(Tabella: eredmények.com)