Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Nem dőlt el semmi, remizett egymással a Manchester City és a Liverpool! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 32. fordulójának vasárnapi játéknapján a két bajnokaspiráns, a Manchester City és a Liverpool csapott össze egymással.

(Photo by Manchester City FC/Manchester City FC via Getty Images)

Nagyon bekezdtek a csapatok az első 15 percben. Az 5. minutumban a Manchester City máris megszerezte a vezetést, miután Kevin de Bruyne lövése megpattant Matip lábán, majd a kapufáról a hálóban kötött ki a játékszer, 1-0! A vendégeknek mindössze 8 perc kellett az egyenlítéshez, ekkor egy formás akció végén Jota mattolta Edersont, 1-1! Ezt követően kissé visszább vettek az iramból a csapatok, többnyire egymás hibáiból tudtak lehetőségeket kialakítani. A 36. percben aztán ismét megszerezte a vezetést a hazai gárda. Joao Cancelo kiugratása tökéletesen érkezett Jesushoz, aki Alissonnal szemben értékesíteni tudta a ziccert, 2-1!

Nagyon jól jött a szünet a Liverpool számára, a félidő végén ugyanis nagyon szétesett a csapat védekezése. A második játékrészt viszont álomszerűen kezdték. A 46. percben ugyanis Salah indítását Mané váltotta gólra, 2-2! Az egyenlítést követően is a Liverpool maradt a kezdeményező fél, amit Jota 52. perces helyzete is jelzett, de ezt Ederson hárítani tudta. A félidő közepétől a City egyre inkább kiszabadult, és a 63. percben Sterling megszerezte csapata 3. találatát, de mint kiderült ezt lesről tette. Az utolsó 20 percben mindkét csapat óvatosabbá vált, egyik fél sem mert igazán nagy kockázatot vállalni. Az utolsó pillanatokban Mahrez szabadrúgása okozott még némi riadalmat, de a lövés pár centit tévedett. A ráadás utolsó percében ismét Mahrez előtt adódott hatalmas lehetőség, de végül a kapu fölé emelte a labdát. Így végül az őszi mérkőzéshez hasonlóan 2-2-re végeztek a felek, és az utolsó 7 fordulónak úgy vághatnak neki, hogy egyetlen pont a különbség a két csapat között!

Manchester City – Liverpool 2-2 (2-1)
Helyszín: Etihad Stadion Vezette: A. Taylor
Gólszerzők: De Bruyne (5.), Jesus (37.) ill. Jota (13.), Mané (46.)
Sárga lapok: Silva (40.) ill. Robertson (28.), Thiago (61.), Fabinho (83.), van Dijk (89.)
Kiállítás:ill.

Manchester City: Ederson – Cancelo, Laporte, Stones, Walker – De Bruyne, Rodri, Silva – Sterling (Mahrez 75.), Jesus (Grealish 83.), Foden Vezetőedző: Pep Guardiola

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Henderson (Keita 78.), Fabinho, Thiago – Salah, Jota (Diaz 70.), Mané (Firmino 84.) Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

A 32. forduló eredményei:

Péntek:
Newcastle 1-0 Wolverhampton

Szombat:
Everton 1-0 Manchester United
Arsenal 1-2 Brighton
Southampton 0-6 Chelsea
Watford 0-3 Leeds United
Aston Villa 0-4 Tottenham

Vasárnap:
Brentford 2-0 West Ham United
Leicester City 2-1 Crystal Palace
Norwich City 2-0 Burnley
Manchester City 2-2 Liverpool

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: