Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Levante három büntetőt is kapott, ám ez sem volt elég a Barca ellen! – videóval

Egyszer hátrányba is került, de a véghajrában mindhárom pontot begyűjtötte az FC Barcelona a spanyol élvonalbeli bajnokság 31. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén: a katalánok a Levante otthonában arattak 3–2-es sikert.

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

A hétközben az Európa-ligában is ikszelő Barca nem zárt jó első félidőt, ugyanis a Levante abszolút fel tudta venni a versenyt Xavi Hernández alakulatával. A vendégek ráadásul nem is alakítottak ki komolyabb gólhelyzetet, így a szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a felek.

A fordulást követően a hazaiak hamar tizenegyeshez jutottak, amit José Luis Morales magabiztosan értékesített is – nem sokkal később egy büntető kimaradt, azt Roger Marti végezte el. A játék képe abszolút megváltozott, amikor Xavi beküldte Pedrit, aki Pierre-Emerick Aubameyang egyenlítőgólja után vezetéshez juttatta a csapatot. A csattanó a hajrában érkezett, a Levante újabb büntetőjével: Gonzalo Melero egalizált a 82. percben. Amikor már úgy tűnt, pontosztozkodás lesz a vége, akkor a csereként beálló Luuk de Jong a hálóba fejelte Jordi Alba középre tett labdáját, ezzel beállítva a végeredményt.

A Barca ezzel visszaelőzte a Sevillát a La Liga tabelláján, ráadásul a gránátvörös-kékeknek egyel kevesebb mérkőzésük is van.

Spanyolország, La Liga, 31. forduló
Levante UD – FC Barcelona 2–3 (0-0)
Helyszín: Estadi Ciutat de València; Játékvezető: José Munuera Montero
Gólszerzők: Morales (52. – büntető), Melero (82. – büntető), ill. Aubameyang (59.), Pedri (63.), L. De Jong (90+2.)
Sárga lap: Campana (11.), ill. Araújo (87.)

Levante: Cardenas – Miramon, Rober Pier, Postigo, Vezo (Cantero 76.), Son – Radoja (Bardhi 76.), Pepelu, Campana (Melero 65.) – Marti (Gomez 65.), Morales (Pubill Pages 90.). Vezetőedző: Alessio Lisci.

Barcelona: Ter Stegen – Dani Alves (Lenglet 80.), Araújo, Eric García, Jordi Alba – Nico (Pedri 56.), Busquets, F. De Jong (Gavi 57.) – Dembélé (Adama Traoré 84.), Aubameyang (L. De Jong 84.), Ferrán Torres. Vezetőedző: Xavi Hernández.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Sevilla 4–2 Granada

Szombat
Cádiz 1–2 Real Betis
Mallorca 1–0 Atlético Madrid
Villarreal 1–1 Athletic Club
Real Madrid 2–0 Getafe

Vasárnap
Osasuna 1–0 Deportivo Alavés
Espanyol 1–0 Celta Vigo
Elche 1–2 Real Sociedad

Hétfő
21:00 Rayo Vallecano – Valencia (Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: