Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: a veterán kulcsember nagy estéje! – képpel

Jordi Alba 33 évesen továbbra is az FC Barcelona húzóembere. Mindezt a vasárnap esti Levante elleni találkozó alkalmával is igazolta a balhátvéd, aki nem akármilyen mérföldkövekhez érkezett el barcelonai karrierjében.

Ha nem lenne elég, hogy Jordi Alba adta a gólpasszt Luuk de Jong győztes góljához, elévülhetetlen érdemek szerezve az újabb Barca-sikerben; a korábbi Valencia-játékos immáron a 8. asszisztját osztotta ki a La Ligában, beállítva személyes csúcsát még a 2017/18 valamint a 2018/19-es idényből.

Érdekesség, hogy a La Liga akatuális szezonjában csupán hárman bizonyultak hatékonyabb előkészítőnek a spanyol válogatott balhátvédéjénél: Oascar Treyo (9 – Rayo Vallecano), illetve Karim Bnezema és a csapattárs Ousmane Dembelé (11-11).

A Barcában nevelkedő, majd egy hosszabb valenciai kitérőt követően 2012-ben a katalán fővárosba visszatérő játékos egyébként immáron a statisztikák szerint is ikonikus alakja lett az FC Barcelonának, miután lejátszotta 421. tétmérkőzését is ‘gránátvörös-kék’ mezben, amivel az előkelő Top10-es lista tagja lett!