Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Leipzig is a United által kinézett edzőt akarja – sajtóhír

Ugyan a szigetországi sajtó már szinte kész tényként közölte, hogy ki lesz a Manchester United következő menedzsere, derült égből villámcsapásként jelent meg a hír, hogy az RB Leipzig csapatának is ugyanarra a kiszemeltre fáj a foga…

A Telegraph értesülései szerint a Manchester United mellett a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig gárdája ugyancsak az Ajax Amszterdam csapatát irányító Erik ten Hagot szeretné látni a következő idénytől a kispadján.

Az 51 esztendős holland tréner 2017 év vége óta irányítja a patinás holland alakulat szakmai munkáját, amellyel első teljes idényében rögtön bajnok lett, valamint a Holland Kupát is megnyerte. Az Ajax 2019 tavaszán az irányításával a selejtezőből indulva egészen az elődöntőig menetelt a Bajnokok Ligájában, hatalmas skalpokat és eredményeket elérve, majd az elmúlt idényben újra bezsebelték az országos bajnoki címet.

A korábbi sportigazgató, Marc Overmars kínos távozásával kétségkívül jelentős veszteség érte az amszterdamiakat, és nem kizárt, hogy ten Hag is hajlandó tovább állni a közeljövőben. Ráadásul a holland klubnál a Bajnokok Ligájától való korai, nyolcaddöntős búcsú miatt sem lehetnek elégedettek.

A német klub edzője jelenleg Domenico Tedesco, akit múlt decemberben neveztek ki a posztjára, de nem teljesen elégedettek a teljesítményével, és úgy látszik a klubvezetés nyitott szemmel jár.

Mint ismeretes, a Lipcse csapatában három magyar válogatott futballista játszik, Gulácsi Péter, Willi Orbán és a múlt hétvégén újra eredményes Szoboszlai Dominik személyében.