Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megtalálta új edzőjét a Benfica – sajtóhír

A múlt decemberi edzőváltás óta megbízott tréner irányítja a portugál bajnokságban (Liga Portugal) szereplő Benfica gárdáját, de úgy tűnik, hogy megtalálták az új, hosszútávú megoldást a posztra…

Fabrizio Romano beszámolói értelmében a PSV Eindhoventől az idény végeztével távozó Roger Schmidt lesz a Benfica új vezetőedzője. Az átigazolási szakértő úgy értesült, hogy a felek mindenben megállapodtak egymással és rövidesen bejelenthetik, hogy a tréner 2024-ig szóló megállapodást köt a lisszaboniakkal.

Az 55 esztendős német szakember két évvel ezelőtti kinevezése óta már csaknem 100 mérkőzésen irányította a PSV-t, azonban februárban bejelentette, hogy a mostani lesz az utolsó idénye a klubnál. Schmidt vezetésével a PSV tavaly megnyerte a holland Szuperkupát, jelenleg pedig versenyben van a bajnoki címért. A német edző karrierje korábbi szakaszában többek közt a Red Bull Salzburg (2012-2014) és a Bayer Leverkusen (2014-2017) csapatait is irányította.

Idő közben az is eldőlt, hogy Schmidt helyett a korábbi klublegenda és eddigi utánpótlásedző, Ruud van Nistelrooy lesz a PSV vezetőedzője.

Jorge Jesús múlt decemberi menesztése után Nélson Veríssimo vette át a Benfica irányítását a szezon végéig. A portugál fővárosi “sasok” bejutottak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ugyanakkor a tavalyi végeredményhez hasonlóan a portugál élvonalban csak a harmadik helyen tanyáznak az FC Porto és a címvédő Sporting CP mögött.