Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: most a Rayo Vallecanótól kapott ki a Barcelona a Camp Nouban – videóval

Elmaradt bajnokiját pótolta a 21. spanyol bajnoki fordulóból a Barcelona a Rayo Vallecano ellen. Nagyon hamar vezetést szerzett a vendégcsapat, amivel a katalánok egyszerűen nem tudtak mit kezdeni, és hiába tartott ez a mérkőzés is több mint 100 percig, a Barca így is kikapott, és ezzel veszélybe került a második helye a tabellán. Ez volt Xaviék zsinórban harmadik veresége a Camp Nouban, ami először fordult elő a klub történetében. 

 (Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

Olyannyira jól kezdte a mérkőzést a Rayo, hogy már a 7. percben vezetést szerzett: Palazón passzolt tökéletesen Álvaro Garcíának, aki kilőtte a bal alsó sarkot. A Barca bár nem a legjobb formájában futballozott, több helyzetük volt katalánoknak, azonban semmi nem akart bemenni. A 13. percben Araujo lőtt, amit fogott a kapus, a 25. percben pedig Jordi Alba lőtt nagyjából 22 méterről kapura, de nem találta el a felső sarkot. A 28. percben Gavi ütközött Comesanával a tizenhatoson belül, majd elesett, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. Az egyenlítéshez a 35. percben kerültek a legközelebb, amikor Dimitrijevszki bizonytalanodott el, és emiatt a Barcelonához került a labda, de hiába lőhetett volna Dembélé és Aubameyang is, a védők tisztáztak. A 43. percben ráadásul Gavi találta telibe a kapufát, majd ugyan a kapuba juttatták a labdát a hazaiak, de les miatt érvényteleníteték a találatot. A 46. percben még Dembélé jöhetett egy szabadrúgással jó helyről, azonban nem találta el a kaput.

A második félidő kevés történést tartalmazott, a Barcelona továbbra is szenvedett. Az 58. percben azonban egy kontra végén Alba lőtt kapura a tizenhatoson kívülről, de blokkolták, a kipattanó pedig a felső léc felett az alapvonalon túlra vágódott. Sokáig semmi érdemleges nem történt a meccsen, aztán a 70. percben ott lehetett volna az egyenlítés a Barcelona előtt, amikor Depay lőhetett volna, de addig várt, amíg a vendégek menteni tudtak. A holland a 80. percben is eleresztett egy nagy lövést távolról, de a kapus kiütötte a labdát. A 89. percben Gavit lökték fel a tizenhatoson belül, de a játékvezető és a VAR-szobában ülők is úgy gondolták, ez nem ér tizenegyest. Végül 11 perc (!) hosszabbítás következett melynek első percében érekezett a meccslabda, amikor Traoré szerezte meg a labdát a tizenhatos sarkánál, majd két csel után nagy erővel lőtt is, de Dimitrijevszki kiütötte. Sőt, a végén még a Rayónak is volt helyzete, amikor a 100. perben Ciss lövése a kapufáról kifelé pattant. A 103. percben még egy szabadrúgással is jöhetett a Barca, amit Dembélé lőtt el, de hiába jött ki nagyon rosszul a kapus, a lövés elakadt a védőkben, és ezzel eldőlt, hogy a Barca itt ma nem fog gólt lőni.

Barcelona – Rayo Vallecano 0-1 (0-1)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Isidro Díaz de Mera
Gólszerzők: – ill. Álvaro Garcia (7.)
Sárga lap: Xavi (28.), L. de Jong (81.), Dembélé (89.), Alba (90.), Gavi (90+14.) ill. Comesana (37.), Balliu (69.), Palazón (86.), Manu Hernandez (95.), Trejo (90+6.), Catena (90+12.)
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen – Dest (Lenglet, a szünetben), Araújo, Eric García (Traoré, 71.), Alba – F. de Jong (Nico, 60.), Busquets, Gavi – Dembélé, Aubameyang (L. de Jong, 71.), F. Torres (Depay, 60.). Vezetőedző: Xavi

Rayo Vallecano: Dimitrijevszki – Balliu, Maras, Catena, F. García – Valentín, Comesana (Ciss, 56.) – Palazón (M. Hernandez, 87.), U. López (M. Suárez, 87.), Á. García – Nteka (S. Guardiola, 56.). Vezetőedző: Andoni Iraola

A bajnokság aktuális állása:


A góllövőlista aktuális állása: